5. juli 2020
Blomstret papirtapet med roser i ultramarin, ca. 1854-1856. Foto: Jægerspris Slot
gallery icon

Se billedserie

Blomstret papirtapet med roser i ultramarin, ca. 1854-1856. Foto: Jægerspris Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jægerspris Slot åbner særudstilling i pinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægerspris Slot åbner særudstilling i pinsen

Museet på Jægerspris Slot åbner lørdag den 30. maj med ny udstilling og nye retningslinjer for besøg som følge af COVID-19

Lokalavisen Frederikssund - 27. maj 2020 kl. 15:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets særudstilling "Farvepragt og blomsterlyst" på Jægerspris Slot fortæller historien om Frederik 7. og grevinde Danners ombygning af slottet i 1854. Her blev slottet pudset rødt og indrettet som parrets private og hyggelige fristed. I Jægerspris var de i behagelig afstand af både Københavns onde tunger om kongens "upassende" hustru og koleraepidemien, som ramte København i sommeren 1853.

Udstillingen viser tapeter, tæpper og møbler fra 1850'erne og indkredser de ideer og boligidealer, som lå bag Frederik 7. og grevinde Danners ombygning af slottet. Værelserne blev indrettet med moderne papirtapeter, en masse boligtekstiler og polstrede møbler, som var tidens nye opfindelse. Det var en farverig stil med plads til det sentimentale og følelsesfulde, historiske referencer og industrialismens moderne produkter.

Museet er åbent tirsdag-søndag kl. 11-16. Samt mandag 2. pinsedag kl. 11-16. Udstillingen kan opleves i perioden fra den 30. maj til 25. oktober 2020.

Museet følger Kulturministeriets retningslinjer ift. corona/covid-19. Det betyder, at de nye corona/COVID-19 tiltag er indarbejdet i museet med tydelig information, afstandsmærker på gulve og håndspritstandere m.v. Desuden opfordres besøgende til at benytte digital betaling i museets butik.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?