12. juli 2020
Kajak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guide til sommer i Frederikssund: Så vender vi kajakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guide til sommer i Frederikssund: Så vender vi kajakken

Kajak er ikke så svært at lære og kræver ikke en fysik i top, Og så får man oplevet naturen fra begge sider af Roskilde Fjord, fortæller Per Hülsen fra Butik Malik i Slangerup

Lokalavisen Frederikssund - 26. juni 2020 kl. 06:38
Af Peter Klar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturoplevelsen er altid sikret, men søsætningen afhænger af vejr og vind, når nye og erfarne kajakroere tager på vandet for at dyrke deres sport.

arrow Læs også: Guide til sommer i Frederikssund: Ny fjordbåd sejler på Roskilde Fjord

"Folk kommer alligevel kørende med kajakken på taget, så det betyder ikke så meget, om vi af hensyn til vejret kører til Marbæk Strand eller Skuldelev Strand," siger Per Hülsen, indehaver af Butik Malik i Slangerup.

Nybegyndere - både lokale og turister - kan smage på kajaksporten og komme sikkert i gang, når Butik Malik holder kajakkurser, der altid finder sted på to sammenhængende hverdagsaftener à tre timers undervisning.

Butik Malik har også en gratis kajakklub, som ror tre gange om ugen.

Den er ikke nem at vælte
Hvad synes folk er det sværeste, når de skal lære at sejle i kajak?

"Det sværeste at tackle er nok deres egne fordomme, inden de sætter sig ned i en kajak første gang. De er bange for at vælte og få en tung kajak over sig. Når de så sidder i kajakken, finder de ud af, at den ikke er nem at vælte, og hvis det skulle ske, ryger man bare ud af den. Men det er selvfølgelig svært at lære at redde sig selv. Der skal lige nogle tricks til for at gøre det på den rigtige måde."

Som så meget andet vandsport skal man ikke tage ud på vandet alene, når man er ny kajakroer.

God måde at nyde naturen
En kajak henvender sig både til unge og ældre, men de fleste begynder, når børnene kan klare sig selv og måske er flyttet hjemmefra.

"Når de finder ud af, hvor dejligt det er, ærgrer de sig over ikke at være startet 20 år tidligere. Det er en god måde at være ude i naturen på. Man sidder ned og tager det stille og roligt. Du kan sagtens gøre det, selv om din fysik og kondition ikke er i top, for vi er bare ude at nyde naturen. Det er ikke præstationssport," siger Per Hülsen.

arrow Guide til sommer i Frederikssund: Roskilde Fjord rundt på cykel
27. juni 2020 kl. 07:22 Opdateret: kl. 15:06
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?