24. februar 2020
Klimatilpasningsplanen viser det samme, som forvaltningen skrev, da byggesagen blev behandlet: Området på Fjordtoften ligger så højt, at det ikke er herfra, man skal frygte indtrængende vand. Den orange farve viser, hvor vandet vil nå til med en stigning på 1,8 meter, den gule, hvor det yderligere når til ved en stigning på 2,1 meter
gallery icon

Se billedserie

Klimatilpasningsplanen viser det samme, som forvaltningen skrev, da byggesagen blev behandlet: Området på Fjordtoften ligger så højt, at det ikke er herfra, man skal frygte indtrængende vand. Den orange farve viser, hvor vandet vil nå til med en stigning på 1,8 meter, den gule, hvor det yderligere når til ved en stigning på 2,1 meter
Foto: Ill: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltning: Dige-mulighed årsag til lav pris - men ikke behov for sikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltning: Dige-mulighed årsag til lav pris - men ikke behov for sikring

Kommunens mulighed for at anlægge et dige på Niels Viuffs nyindkøbte grund, var årsag til den lave salgspris, skriver forvaltningen i en redegørelse. Men området ligger så højt, at der ikke er behov for sikring, lød det få måneder senere

Lokalavisen Frederikssund - 29. januar 2020 kl. 04:46
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forvaltningen i Frederikssund Kommune valgte den laveste mæglervurdering, fordi den åbnede for, at kommunen vil kunne opføre et dige på dén jord, Niels Viuff har købt.

Det fremgår af en redegørelse, forvaltningen torsdag sendte til hele byrådet omkring salget af grunden i kølvandet på Lokalavisens artikler i sidste uge om grundkøbet, der ifølge en kommunal jurist kunne risikere at stille Viuff bedre end andre grundkøbere.

Men intet tyder på, at Niels Viuff behøver frygte dén dag, kommunen kommer trillende med sand og maskiner i baghaven for at beskytte ham og resten af området mod vandmasserne fra fjorden.
Da godkendelsen af Niels Viuffs ansøgning om at måtte opføre en ny bolig blev behandlet, tog man samtidig skridtet til at lave et nyt lokalplantillæg for området.

Her konkluderede forvaltningen i forbindelse med ansøgningen om byggeriet - der krævede dispensation og dermed politisk behandling - at nok er der i området risiko for oversvømmelser.

Men lige netop i dette område forholder det sig anderledes:
"Området ligger imidlertid så højt, at det ikke vil blive ramt ved en 100 års hændelse.(.....) Der vurderes ikke at være behov for særlige krav om sikring mod oversvømmelse i området," hedder det blandt andet i forvaltningens præsentation af sagen.

arrow Læs også: Formand: Alle kommer til at betale til dige
Nødvendigt at sikre sig mulighed

Hvad angår klausulen om, at kommunen skal have ret til at opføre et dige på Viuffs nyindkøbte grund, og at kvadratmeterprisen derfor blev sænket, mener borgmester John Schmidt Andersen (V) ikke, der er noget besynderligt i sagen - til trods for, at der ikke aktuelt er behov for"krav om sikring mod oversvømmelse."

"Ved et salg af den karakter, er man nødt til at lægge en forudsætning ind, der gør det muligt, hvis det kommer dertil, at behovet opstår, og vi ikke får en løsning på plads ved Kronprins Frederiks Bro, at anlægge et sammenhængende dige. Vi kan ikke vide endnu, hvordan scenariet bliver, og derfor er vi nødt til at sikre os muligheden" konstaterer John Schmidt Andersen overfor Lokalavisen

arrow S: Stor fejl i dige-sag
31. januar 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:32
arrow Borgmester: Nabo skal kunne købe på samme vilkår
29. januar 2020 kl. 07:41 Opdateret: kl. 14:41
arrow Direktør: Helt efter bogen
22. januar 2020 kl. 05:43 Opdateret: kl. 16:08