25. september 2020
Coronavirus in Denmark,. Flag of Denmark,, vaccine, face mask fo
Foto: mirsad - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-status: Beboer på bosted smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-status: Beboer på bosted smittet
Lokalavisen Frederikssund - 25. marts 2020 kl. 15:08

Frederikssund Kommune har nu for første gang taget én af de mange nyoprettede, midlertidige sengepladser på Tolleruphøj i brug.

En patient, der er udskrevet fra Nordsjællands Hospital med Covid-19-smitte er således ifølge en Facebook-opdatering fra borgmester john Schmidt Andersen (V) blevet indlagt på Tolleruphøj.

Tolleruphøj er valgt til at modtage de COVID-19 smittede borgere fra hospitalerne, fordi der hurtigt kunne oprettes midlertidige pladser, og fordi det er muligt at afskærme en hel afdeling fra resten af omsorgscentret.

Dermed kan der oprettes en midlertidig afdeling kun for borgere, der er smittet med COVID-19.

"Der er helt adskilt mellem COVID-19 smittede borgere og de almindelige beboere. Der bliver heller ingen medarbejdere, der skal bevæge sig mellem afdelingerne, og al mad serveres på engangsservice, som kan smides ud bagefter, så der bliver ingen overlap mellem beboerne og de midlertidige borgere, der er smittet med COVID-19," fortæller Marianne Broby Andersen, der er centerleder på Tolleruphøj til Frederikssund Kommunes hjemmeside.

Ifølge Facebook-opdateringen er der samtidig sendt en patient den modsatte vej; en borger på ét af kommunens botilbud, er smittet med Covid-19 og pt. indlagt på hospitalet, mens der ifølge john Schmidt Andersen er iværksat foranstaltninger på botilbuddet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?