5. juni 2020
"Jeg er simpelthen så glad. Det her er virkelig et stort skulderklap," lyder det fra Jeanet Melhede.
gallery icon

Se billedserie

"Jeg er simpelthen så glad. Det her er virkelig et stort skulderklap," lyder det fra Jeanet Melhede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor glæde hos Ølstykkes garncafé: Fra corona-krise til butikspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor glæde hos Ølstykkes garncafé: Fra corona-krise til butikspris

"Det her kan jeg virkelig leve længe på," sagde en tydeligt stolt Jeanet Melhede, hvis garncafé "Moster Kenneth har modtaget prisen "Månedens Butik" i april

Lokalavisen Egedal - 18. maj 2020 kl. 17:29
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Jeg er simpelthen så glad. Det her er virkelig et stort skulderklap.

Jeanet Melhede, ejeren af garncaféen "Moster Kenneth" ved Ølstykke Station, havde det store smil fremme, da hun mandag formiddag blev overrasket med blomster, diplom og tale - som bevis på, at hendes café/butik er kåret til "Månedens Butik" i april.

"Det giver mig bare en kæmpe motivation at modtage sådan en pris og læse de kommentarer, som folk har skrevet på Facebook. At der er nogle derude, som har de tanker om min garncafé - ja, det gør altså indtryk. Det kan jeg virkelig leve længe på," sagde en stolt Jeanet Melhede.

De positive ord stod også i kø i talen fra filialdirektør Helen Kuhre.

"Da stemmerne for april blev talt op, og der blev skelet til de tre første måneders stemmer, var der ingen tvivl om, at prisen skulle gå til "Moster Kenneth". I har taget initiativ til online strikkecaféer, og I har været aktive i Egedal-affaldsindsamlingen med Rap n' skralde," sagde Helen Kuhre, inden hun læste nogle af de mange Facebook-kommentarer op.

"Moster Kenneth skal helt klart have min stemme, da Jeanet støtter op om lokale arrangementer. Hun er initiativrig og kærer sig meget om lokalmiljøet. Garnbutikken har altid god service og hygge, og så er har butikken sørget for at mødes virtuelt under corona-krisen, lød det fra Helen Kuhre fra Danske Bank Egedal.

Netop corona-krisen har været hård ved den lille garncafé, der åbnede i august 2018.

Masser af "kaffe to go"

"Puha, det har været en tung periode. Jeg har haft åbent, men der har desværre været meget stille. Jeg har godt nok solgt en del "kaffe to go" og forsøgt at skabe et online garn-salg. Det blev også lidt bedre, da Frøken Morgenhår genåbnede ved siden af, men generelt har det været en ærgerlig tid. Det har den dog for rigtig mange mennesker, så jeg skal ikke beklage mig. Jeg er her endnu, og det er det vigtigste," lød det fra Jeanet Melhede, som nyder at stå i spidsen for den lille garncafé.

"Det er sjovt og hyggeligt, for jeg har en masse trofaste kunder. Jeg fik også en flot modtagelse, da jeg åbnede for to år siden. Ølstykke Stationsby er måske ikke den store handelsby, så der kommer også mindre gode perioder, men jeg mærker stadig opbakningen fra lokalområdet. Det betyder så meget," sagde Jeanet Melhede til den lille forsamling mandag formiddag.

"Moster Kenneth" er med kåringen i april med i konkurrencen om at blive "årets butik". Den pris udløser 10.000 kroner.

Indtil videre har tøjbutikken Today, Dyrene på Torvet, Stenløse Boghandel og Moster Kenneth modtaget prisen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?