27. maj 2020
En bygning i Brændekær i Smørum, der tidligere har huset blandt andet PPR og privat erhverv, rives ned, for at gøre plads til billig-boligerne. Foto: Finn Due Larsen.
gallery icon

Se billedserie

En bygning i Brændekær i Smørum, der tidligere har huset blandt andet PPR og privat erhverv, rives ned, for at gøre plads til billig-boligerne. Foto: Finn Due Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye billige boliger på vej flere steder i Egedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye billige boliger på vej flere steder i Egedal

Boliger i Stenløse Syd, Ølstykke og Smørum er rettet til flygtninge og familier med mindre indkomster

Lokalavisen Egedal - 27. marts 2020 kl. 08:13
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nye billige boliger på vej flere steder i Egedal.

På fire steder - Hjorteleddet i Stenløse Syd, Svanholm Vænge i Ølstykke og Smørumparken og Brændekær i Smørumnedre - skal der opføres i alt omkring 100 boliger.

Det er et boligprojekt bestående af såkaldt permanente billig-boliger, der er rettet til kommunens flygtninge samt familier med mindre indkomster.

"Det er et projekt der blev besluttet i 2017, hvor byrådet gav grønt lys til at opføre boliger, der flytter vores flygtninge væk fra pavillonerne og ind i permanente boliger. Samtidig skal boligerne indgå i den boligsociale indsats", siger Henrik Wolfhagen, projektleder i Egedal Kommune.

I første omgang blev det besluttet at opføre 80 boliger. Det tal er nu udvidet til 100.

Henrik Wolfhagen tilføjer, at da Egedal Kommune siden 2016 kun har modtaget relativt få flygtninge, vil boligerne primært dække boligsociale behov.

Har stået tom længe

Der er blandt andet tale om de flygtninge, der lige nu bor i midlertidige pavilloner ved rundkørslen i Smørum. Det har de gjort siden 2017, og kommunen er forpligtet til at anvise permanente boliger.

På en af de fire placeringer, Brændekær i Smørum, opføres boligerne på det sted, der tidligere har haft kontorer for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og hjemmeplejen. Mens PPR er flyttet til rådhuset i Egedal, er hjemmeplejen midlertidigt blev genhuset på Søagerskolen.

Fra august 2021 flytter personalet ind i et nyopført hus på Skebjergvej.

Den bygning, der tidligere blandt andet har huset PPR og en privat virksomhed, er placeret midt i et område med almindelige familieboliger. Den har stået tomt længe, men de seneste uger har der været gang i nedrivningen af bygningen.

To slags rækkehuse

Det er boligforeningen 3B og tegnestuen Leth & Gori, der i samarbejde med kommunen står bag boligprojektet, der har fået navnet "Fra flygtning til Egedal-borger".

Af planerne fremgår det, at der er lagt op til to forskellige slags rækkehuse med mulighed for at lave større familieboliger. Ifølge boligforeningen er det også tanken, at boligernes placering blandt almindelige familieboliger vil være en gevinst.

"Netop ved at blande boligtyperne skabes et godt grundlag for, at de nye beboere får gode muligheder for hurtigt at blive en del af et fællesskab med andre beboere i området," lød det i 2017 i en pressemeddelelse fra 3B og Egedal Kommune.

Huslejen kommer formentlig til at ligge mellem 3.000 og 4.500 kroner, afhængig af størrelsen, og byggeriet forventes færdig engang i 2021.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?