28. oktober 2020
Storken foran borgmester Karsten Søndergaard er en ?model?, indtil de rigtige storke forhåbentlig kommer tilbage til foråret. Fotos: Egedal Kommune
gallery icon

Se billedserie

Storken foran borgmester Karsten Søndergaard er en ?model?, indtil de rigtige storke forhåbentlig kommer tilbage til foråret. Fotos: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny natursti ved Ganløse indviet med gåtur og taler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny natursti ved Ganløse indviet med gåtur og taler

Tirsdag blev den nye natursti ved Ganløse indviet. Både borgere og politikere var mødt op til en gåtur på cirka fire kilometer gennem naturområdet

Lokalavisen Egedal - 24. september 2020 kl. 08:42

Vejret viste sig fra sin bedste side, da Egedal Kommune tirsdag eftermiddag indviede en ny natursti ved Ganløse.

Bo Vesth, formand for Teknik og Miljøudvalget, fortalte, at det i samarbejde med lodsejerne er lykkedes at skabe en sikker og tilgængelig stiforbindelse fra Svinemosevej til Skolestien.

"Vi har sammen med lodsejerne lavet et naturgenopretningsprojekt og fået mere natur, og har med stien nu givet adgang til naturoplevelser i det helt unikke naturområde over de bløde bakker, forbi søer, tæt på vilde vækster, fugle, blomster og insekter. I Egedal Kommune har vi en vision om at bruge naturen i hverdagen og det bidrager dette naturgenopretningsprojekt i den grad til at kunne," sagde Bo Vesth.

Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune fortalte undervejs på turen om, hvordan samarbejdet med lodsejerne har ført til, at stien er blevet flyttet til en lidt højere beliggenhed, så stien nu også kan benyttes i våde perioder.

Tak til lodsejerne

Før var der en sti, men den lå lavt, og var i lange perioder ikke fremkommelig på grund af vand. Det er et naturligt vandløb i området, som tidligere løb under jorden i en strækning tæt på stien i et dræn. Da drænrøret faldt sammen, kunne man pludselig se, hvordan vandet naturligt gerne ville løbe og lægge sig landskabet. Det gav nogle søer, som blev besøgt af fugle, men det oversvømmede også forbindelsesstien og optog desuden noget areal på lodsejernes grunde.

Kommunen gik derfor i dialog med lodsejerne, Carsten Bang og Flemming Adsersen, som også har kunnet se værdien i at få mere natur på deres areal, selvom de afgav noget dykningsareal.

"Vi er i Egedal Kommune meget glade for den velvilje som lodsejerne har vist. Sammen viser vi også vejen for, hvordan samarbejde kan føre til mange synergier. Vi har udover den gode nye sti skabt et stort nyt naturområde på cirka seks hektarer med lavbundende søer og åbent vand. Der giver nye levesteder til planter og dyr og ikke mindst fuglene, der meget passende blev symboliseret med de to storke, der landede, mens vi lavede området her i foråret," sagde Karsten Søndergaard.

Forbinder skolestien

Gåturen sluttede hos lodsejer Christian Friis Bach i det område, hvor to storke slog sig ned og boede på rede denne sommer. Her fortalte Storkeforeningens formand Jess Frederiksen om storkene og om storkeforeningens arbejde.

Naturstien forbinder Svinemosevej med Skolestien mod Slagslunde. Stien kaldes lige nu for Svinemosestien, og her nederst på siden kan man se kort over stiforløbet, hvis man selv vil afprøve den nye natursti.

pressemeddelelse

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?