4. december 2020
Mindeord.
Mindeord.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord om Myse Nathansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord om Myse Nathansen

Sten Krarup mindes Myse Nathansen

Lokalavisen Egedal - 14. september 2020 kl. 12:07
Af Sten Krarup, Slotsgyden 14, 3670 Veksø

Organist og musiklærer Inge Merete (Myse) Nathansen, f. Brødsgaard, døde 10. september 89 år gammel.

Hun boede i Veksø indtil for 4 år siden, hvor hun fik en lejlighed i Gentofte i nærheden af datteren Louise.

Hun var kirkesanger ved Veksø Kirke i flere år, underviste på Frederikssund Privatskole og derefter nær¬mest i en menneskealder ved Sten¬løse Musikskole. Endvidere havde hun mange privatelever, så det er ikke få mennesker, der har været i direkte kontakt med Myse. Mest kendt blev hun nok for sin ledelse sammen med Bjarne Kulmbak af det månedlige "syng sammen-arrangement" på Stenløse Rådhus, nu kulturhus, som borgmester Willy Eliasen var en af initiativtagerne til.

Hun var uddannet i København og London og sang i Det kgl. Teaters Operakor. Som teaterelsker satte hun flere musicals op - både for voksne og børn - i salen på Veksø Kro, således "Pinafore", "Sound of Music" og "My Fair Lady".

Hun og hendes mand, Erik Nathansen, købte i midten af 1960'erne hus på Løjesøvej, Men han, der var med¬lem af Stenløse byråd i to perioder fra 1974, døde imidlertid allerede i 1983 kun 50 år gam-mel. Det var et hårdt slag, og nu skulle Myse så bygge en helt ny tilværelse op. Ufortrødent gik hun i gang med sine mange jobs og klarede sig økonomisk. Som 65-årig tog hun organisteksamen og virkede som vikar for områdets organister ved ad¬skillige gudstjenester i Nordsjælland og på Sct. Hans-Hospital.

Hun bisættes torsdag 17. september kl. 13 fra Veksø Kirke. Æret være hendes minde.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?