9. maj 2021
Michael Vesterskov er på banen med albummet "Lykketræf", der byder på ni musikfortællinger. Pressefoto: Westwood.dk
Michael Vesterskov er på banen med albummet "Lykketræf", der byder på ni musikfortællinger. Pressefoto: Westwood.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michael Vesterskov er højaktuel med nyt album

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Vesterskov er højaktuel med nyt album

Den lokale musiker udgiver ni musikfortællinger på albummet "Lykkestrejf"

Lokalavisen Egedal - 16. oktober 2020 kl. 10:05

"Bliv lykkelig nu!"
Sådan bliver der lokket med lykken på mange magasinforsider, på SoMe og andre platforme, vi færdes på, men er lykken nu også en permanent tilstand?.

Det spørgsmål stiller den lokale Ledøje-musiker Michael Vesterskov, der er aktuel med ni musikfortællinger på albummet "Lykkestrejf". Og i løbet af fortællingerne kredser han om svaret.

"Vi higer efter lykken, skal helst tage os lykkelige ud og føler os forfejlede, hvis ikke vi er lykkelige. Ugeblade, magasiner og livsstilsprogrammer er fyldt med jagten på lykke. Men ingen har fundet formlen endnu. På et tidspunkt satte mig for at undersøge fænomenet lykke og faldt over filosoffen Arthur Schopenhauers forslag om, at man i stedet for at prøve at blive lykkelig og være glad hele tiden, måske hellere skulle prøve at være mindre bedrøvet. Netop den sætning kunne jeg selv bedre leve op til, og jeg slap for det pres at skulle være lykkelig/glad hele tiden," fortæller Michael Vesterskov.

Med albummet "Lykkestrejf" går han imod tidens tendenser, hvor singler og ep'er for det meste sætter dagsordenen.

Forhåbentlig plads

"Det er gammeldags og fuldstændig 'out of time' at udgive et album, men nu hvor podcasts er blevet så populære, er der forhåbentlig rum for musikfortællinger med plads til både musik og ord fortalt som fortælling, og et album, man lytter til fra start til slut uden pause," siger Michael Vesterskov.

Lykkestrejf-albummet er længselsglimt. Længsel efter det, der får livet til at skinne. Et længselshjul, som lytteren får sine egne billeder på.

"Det er strejf af 'lykke', jeg beskriver i musikfortællingerne - dem, der gør livet større, og de mørke, destruktive øjeblikke nemmere at komme igennem. Det kan være, at kærligheden viser sig ganske uventet som den kraft, vi ikke kan kæmpe imod. Eller vi oplever et øjeblik, hvor verden pludselig er umådelig smuk. Det får livsgnisten til at springe så højt, at verden lyses op. Dansen overtager, glimt af glemt venskab rammer øjnene, og drømme bliver igen mulige," siger Michael Vesterskov.

Samarbejde med musiker

Arrangementerne på "Lykkestrejf" er skabt i et samarbejde mellem den unge talentfulde musiker Eigil Pock-Steen Jørgensen og de musikere, Michael Vesterskov har samarbejdet med og indspillet mange albums med, blandt andre Bebe Risenfors og Samuel Hällkvist.

"Lige præcis den dynamik, der ligger i ideer fra helt unge musikere blandet med de mere rutinerede, har været meget givende for mig og skabt en nyt rum for melodierne og teksten," siger Michael Vesterskov.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?