28. oktober 2020
Udendørs håndvaske som denne har været midlertidige, men erstattes nu af permanente løsninger i skoler, klubber og daginstitutioner.
Udendørs håndvaske som denne har været midlertidige, men erstattes nu af permanente løsninger i skoler, klubber og daginstitutioner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-tiltag kommet for at blive: Udendørs håndvaske bliver permanente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-tiltag kommet for at blive: Udendørs håndvaske bliver permanente

Enigt byråd har besluttet at bevilge 1,1 millioner kroner til 78 håndvaske i skoler, klubber og daginstitutioner

Lokalavisen Egedal - 01. oktober 2020 kl. 13:16
Af Finn Due Larsen

Vask hænder, inden du gør ind i børnehaven, vuggestuen, skolen eller klubben.

arrow Læs også: Hygiejne-hjælp til de små: Nu får Egedals børnehuse udendørs håndvaske

Sådan har det været ved 78 institutioner i Egedal siden april. I forbindelse med opfyldelse af Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øget håndhygiejne under Covid-19 blev der i foråret etableret 78 udendørshåndvaske ved kommunens skoler, klubber og daginstitutioner.

Det var med henvisning til børnene, når der havde været gang i leg på legepladsen, og de ofte beskidte hænder ikke kunne ordnes med håndsprit. Men samtidig handlede det også om, at forældre og andre der skal hente og bringe børnene, har rene hænder inden de træder indenfor, og dermed overholder retningslinjerne.

Håndvaskende blev opsat akut, under primitive forhold med træplader og koldt vand, og var ikke ment som permanente. Men nu skal de skiftes ud, med mere permanente løsninger. Det har byrådet nu beslutteet.

Vaskene lever nemlig ikke op til god hygiejnestandard og kan ikke frostsikres til brug under det vejr der må forudses under den kommende vinter. Da det forventes, at Covid-19 fortsætter henover vinterperioden, skulle politikerne tage stilling til hvilken løsning der skulle indføres.

Intet er så skidt...

Administrationen havde forud for byrådsmødet onsdag indstillet en bevilling på 1.137.612 kroner til etablering af omkring 58 permanente udendørsvaske med både koldt og varmt vand ved skoler og daginstitutioner. Det tilsluttede politikerne sig i enighed, og beslutningen fik flere positive ord med på vejen.

"Jeg får lyst til at sige at der kom noget godt ud af det skidt med Corona. Måske vil vi nu se et lavere sygefravær i institutionerne", sagde Betina Hilligsøe (V), formand for Skoleudvalget.

Helle Anna Elisabeth Nielsen fra Lokallisten Ny Egedal slog de nostalgiske toner an:

"Da jeg var lille, havde alle skoler udendørs håndvaske. Vi vidste jo godt det ville komme. Lad os få lavet nogle død-lækre vandhaner, som måske er skønne og kan bidrage til udendørs læring."

Jacob Loessl, løsgænger, fulgte op:

"Jeg kan godt godt huske håndvaskene på skolerne. De blev fjernet, fordi driften af dem var for voldsom. Det her er meget positivt."

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?