5. april 2020
Sådan plejer byrådet at mødes. Onsdag klokken 18 bliver det noget helt, helt andet.
Sådan plejer byrådet at mødes. Onsdag klokken 18 bliver det noget helt, helt andet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmøde live på nettet: Politikerne sidder hver for sig og holder 'webmøde'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmøde live på nettet: Politikerne sidder hver for sig og holder 'webmøde'

Vi skal nok få en levende debat alligevel, siger borgmester

Lokalavisen Egedal - 23. marts 2020 kl. 13:30
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådsmødet onsdag aften i denne uge bliver på en måde, som ingen vist har oplevet før.
På grund af Coronakrisen var det først meningen, at politikerne skulle sidde ved nogle andre borde på rådhuset, end de plejer, med større afstand. Men efter forbuddet mod forsamlinger over 10 mennesker er trådt i kraft, er der strammet yderligere på retningslinjerne.
Derfor bliver der nu i stedet tale om et ’webmøde’, hvor politikerne sidder foran hver sit kamera og vender og drejer punkterne på dagsorden på denne måde. Som det er blevet moderne i disse Corona-tider, hvor mange efterhånden arbejder hjemme.
”Meningen er, at de skal kunne logge sig på hjemmefra. Men der bliver også mulighed for at sidde på hver sit kontor på rådhuset, hvis man har brug for teknisk assistance”, siger Marianne Roed Jakobsen, kommunikationschef i Egedal Kommune.
Mødet vil kunne følges på nettet, hvor det livestreames på både kommunens hjemmeside og Facebook-side.
”Vi er ved at undersøge, om det også kan streames på vores egen YouTube-kanal”, siger Marianne Roed Jakobsen.

To ad gangen

Hele det tekniske setup er baseret på et system kaldet Whereby, som kan have 12 med på én gang. Men for at få bedre overblik over den politiske debat vil man på skærmen kun se to ad gangen – borgmesteren, der er ordstyrer, og den politiker der har trykket sig ind med en bemærkning,
”Det bliver nok ikke lige så nemt, men hver politiker får en guide til hvordan det skal gøres”, siger borgmester Karsten Søndergaard (V), der tilføjer:
”Jeg er sikker på, at vi nok skal få en levende debat alligevel.”
Den normale spørgetid for borgerne kan ikke gennemføres, men Karsten Søndergaard forklarer, at borgerne på mødet vil få oplyst, at man kan sende spørgsmål skriftligt til kommunen.
Byrådsmødet kan følges fra klokken 18.

Aflyste udvalgsmøder

De nye Corona-tider har allerede sat sit præg på den politiske proces i Egedal. Udvalgsmøder er blevet aflyst og udskudt, andre gennemført.
Kultur- og Erhvervsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget nåede at blive gennemført, mens Planudvalget blev med en skriftlig gennemgang.
Social- og Sundhedsudvalget og Skoleudvalget måtte aflyses, mens Familieudvalget og Økonomiudvalget blev gennemført som et telefonmøde.