27. maj 2020
Rækkehuse som disse er der nu banet vej for at blive opført på Mosevej i Ølstykke.
Rækkehuse som disse er der nu banet vej for at blive opført på Mosevej i Ølstykke.
Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligplaner i Ølstykke: 30 nye rækkehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligplaner i Ølstykke: 30 nye rækkehuse

Et område på Mosevej er udpeget til opførelse af 30 rækkehuse. Planforslag sendes i fornyet høring

Lokalavisen Egedal - 10. april 2020 kl. 10:07
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er boligplaner i støbeskeen for et område i Ølstykke. Et planforslag, der giver mulighed for at opføre 30 rækkehuse på Mosevej, har netop fået det blå stempel fra planudvalget i Egedal Kommune.
Der er tale om det der kaldes tæt-lav rækkehusbebyggelse i 1-2 etager, som i efteråret 2019 blev sendt i høring. Efter en fornyet behandling i administrationen og blandt politikerne i Egedal bliver planforslaget nu sendt ud i en fornyet høring.

Mangeårigt ønske

Af planforslaget fremgår det, at der er tale om en landejendom i Ølstykke Stationsby, som grænser ud mod Roskildevej og Storesø Lyngen. Ejeren af ejendommen ønsker at udnytte den til en bebyggelse på knapt 30 boliger, samtidig med at den eksisterende gård bevares.
Ejendommen er udpeget til byudvikling i kommuneplanen, og af lokalplanen fremgår det, at planen er at give mulighed for en ”attraktiv boligbebyggelse med et fælles, grønt areal for beboerne og egen have til hver bolig”, som det fremgår.
Bebyggelsen skal være tilpasset omgivelserne og må opføres i op til to etager.
”Det er grunde, som vi har vidst i mange år kunne bruges til bebyggelse. Ejeren har haft et ønske om det længe”, siger Ib Sørensen (Soc.), formand for planudvalget.
Han tilføjer, at der har været nogle udfordringer med trafikken omkring Mosevej. Det er blandt andet det der er blevet justeret i den revidere lokalplan, der nu skal i høring.

Kritiske høringssvar

Det fremgår blandt andet, at Mosevej, der i dag er en smal grusvej, skal indrettes til ensrettet nordgående kørsel, ”da dette vurderes at være den løsning, der vil skabe færrest gener for naboerne”, som det er formuleret. Samtidig er det indføjet, at nogle af rækkehusene bliver i én etage, andre i to.
Boligplanerne er sendt i høring fra 6. til 20. april, og boligerne forventes klar til indvielse i foråret 2021.
Ved den første høringsfase blev der holdt borgermøde om planerne på Mosevej, og der indløb flere høringssvar. Der bliver ikke holdt borgermøde i den fornyede høring, fremgår det af udvalgets dagsorden.
I den første høringsfase indløb der flere kritiske spørgsmål til projektet. Ikke mindst trafikken og parkeringsforholdene på Mosevej fyldte meget, men også inddragelse af grundejerforeninger i området, indbliks-gener og miljøvurdering af projektet var der bekymring for.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?