4. august 2020
Udsigten til en markant ældre-stigning i Egedal Kommune giver panderynker hos det lokale seniorråd. Arkivfoto
Udsigten til en markant ældre-stigning i Egedal Kommune giver panderynker hos det lokale seniorråd. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre-stigning mødes med bekymring hos Egedal Seniorråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre-stigning mødes med bekymring hos Egedal Seniorråd

Egedal Seniorråd er nervøs for, om det kommende plejecenter kan dække behovet, når der meldes om en kraftig stigning blandt antallet af borgere på over 75 år

Lokalavisen Egedal - 14. januar 2020 kl. 13:30
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opførelsen af det nye plejecenter i Egedal By er i støbeskeen, og hos Egedal Seniorråd følger man nøje med i byggeriets udvikling.
Men udsigten til en markant ældre-stigning i Egedal Kommune, giver panderynker hos det lokale seniorråd.

Det oplyser de i deres "Årsberetning 2019, som Lokalavisen Egedal har fået tilsendt.

"I forhold til det nye plejecenter, der skal tages i brug cirka 1. januar 2023, er der er tale om en nettoudvidelse på 45 pladser. Vi håber, at det vil være tilstrækkeligt til at kunne dække behovet, men vi ser dog med bekymring på, at antallet af 75+-årige stiger kraftigt med flere hundrede borgere," skriver seniorrådet.

Trods bekymringen over fremtidsudsigterne, så har seiorrådet kun rosende ord tilovers for Egedal Kommune, når snakken falder ventelisterne til plejeboligerne.

"På vores møder får vi hver gang en orientering om venteliste-situationen. For tredje år i træk har det været muligt for Egedal Kommune at overholde den statsgaranterede pladsgaranti på max otte uger. Rent faktisk har der ikke været en stigning i antallet af borgere på ventelisten trods en stigning i antallet af borgere i aldersgruppen," lyder det fra Egedal Seniorråd, som nævner flere mulige årsager til den manglende stigning.

Ros til kommunen

"Væksten i antallet af ældre har været lidt mindre end forventet. Helbredet blandt de ældre er blevet bedre end hidtil med tilsvarende mindre behov for plejehjemsplads, og endelig er visitationen blevet strammere. Under alle omstændigheder noterer vi med tilfredshed, at pladsgarantien," lyder det fra Egedal Seniorråd.

Rådet har tidligere kritiseret Egedal Kommune for manglende inddragelse og information i forbindelse med opførelsen af det nye plejecenter, men nu har piben fået en anden lyd.

"Vi blev ved årets slutning opdateret på den aktuelle status på byggeriet, og vi ser frem til at blive inddraget mere i processen fremover, som vi har fået tilsagn om – også af borgmesteren," skriver seniorrådet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?