27. oktober 2020
Egedal Kommune er hårdt ramt af corona. Således er 32 borgere nu smittede - blandt dem medarbejdere og ét barn i daginstitutionerne. Adobe/Stock
Egedal Kommune er hårdt ramt af corona. Således er 32 borgere nu smittede - blandt dem medarbejdere og ét barn i daginstitutionerne. Adobe/Stock
Foto: H_Ko - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 32 er smittede med corona i kommunen: Tre daginstitutioner er ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

32 er smittede med corona i kommunen: Tre daginstitutioner er ramt

Tre medarbejdere og ét barn i Egedals daginstitutioner har fået corona

Lokalavisen Egedal - 21. september 2020 kl. 16:13

Hen over weekenden er der konstateret tilfælde af Covid–19 i 3 af Egedal Kommunes daginstitutioner.

Det oplyser Egedal Kommunen i en pressemeddelelse.

I Fantasihaven i Smørum er to medarbejdere testet positiv, den ene søndag, og den anden i dag, mandag. Der blev i går aftes ringet til alle forældre. Den videre kontaktanalyse gennemføres mandag. I Mælkebøtten i Smørum er endnu en medarbejder testet positiv for Covid 19. Medarbejderen sidst har været på arbejde fredag den 18. september.

Søndag aften er resten af institutionen og personalet sendt til test. Der er tidligere konstateret en smittet medarbejder, så en del af børnene har er allerede tidligere sendt hjem. I Børnehuset Bækkegården i område Stenløse er der et barn, som er konstateret positiv. Barnet var i institution fredag den 18. september. Her blev der sat et kontaktanalysearbejde i gang søndag, og forældrene er informeret direkte.

Når der konstateres smittede i en daginstitution eller på en skole, følger kommunen de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har meldt ud. Det drejer sig primært om kontakt- og smitteopsporing, og så informeres forældrene selvfølgelig direkte, enten via telefon og/eller gennem Aula eller Famly. Endelig sendes medarbejderne til test, og forældrene opfordres til at få deres børn testet.

Smittetallet stiger

Der er også sat ekstra rengøring ind på alle matrikler - det skete allerede fra starten af corona-situationen i foråret. Når der er tale om udbrud af smitte, sættes der endnu mere rengøring ind på de berørte institutioner.

"Jeg vil gerne opfordre til, at vi alle er ekstra opmærksomme på at følge retningslinjerne omkring afstand og hygiejne - både når vi er hjemme og når vi er på arbejde eller i skole eller daginstitution" siger Søren Trier Høisgaaard, velfærdsdirektør i Egedal Kommune.

"Jeg vil også gerne rette en stor tak til forældrene, som vi heldigvis har et rigtig godt samarbejde med - det er særlig vigtigt i disse tider", siger Søren Trier Høisgaard.

Lokalavisen Egedal erfarer, at Egedal Kommune nu er oppe på 32 corona-tilfælde indenfor den seneste uge. Dermed er man nu et godt stykke over den såkaldte "bekymringsgrænse" på tyve smittede.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?