16. april 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge med angst og depression skal ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge med angst og depression skal ikke stå alene
Ugeavisen Køge - 09. januar 2020 kl. 10:05

Flere unge oplever symptomer på angst og/eller depression, som gør hverdagen svær at komme igennem. Det kan være uoverskueligt at gennemføre en uddannelse, være på arbejdsmarkedet eller bare at være sammen med vennerne. Køge Kommune tilbyder derfor igen kurset "Lær at tackle angst og depression" til alle unge mellem 15-25 år.

Selvhjælpskurset 'LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge', har betydelige positive effekter på 15-25-årige, der har angst og depression. Mindre angst, mindre depression, bedre søvn, øget trivsel og bedre livskvalitet er blot nogle af de positive forandringer, som 15-25-årige med angst eller depression kan opnå på ungeforløbet LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge. Det viser første del af en ny effektevaluering, der blev offentliggjort af Statens Institut for Folkesundhed i november 2019. 483 unge har deltaget i evalueringen.

På kurset får de unge muligheden for at møde andre jævnaldrende, der har det på samme måde og afprøve redskaber, som kan give større kontrol over forstyrrende tanker og hverdagen. Kurset har fokus på hjælp til selvhjælp og er ikke psykiatrisk eller psykologisk behandling. Det handler ligeså meget om at møde ligesindede, som det gør at få de rette værktøjer til at håndtere sygdommen. På kurset lærer man blandt andet at tackle symptomer på angst og depression, og at klare situationer, der er svære. Det kan være gode råd til hvordan de unge får mere energi og overskud i hverdagen.

Undervisningen varetages af to frivillige instruktører, som har et personligt kendskab til angst og/eller depression, og som ved, hvordan det er at have symptomerne tæt inde på livet. Instruktørerne har gennemført en systematisk uddannelse, som gør dem i stand til at lede kurserne.

Der afholdes informationsmøde 13. januar kl. 16.30-17.30 på "Sundhed, Træning og Rehabilitering" i Rådhusstræde 10C, 4600 Køge. Det er helt uforpligtende at møde op, hvis man bare vil høre mere om kurset og finde ud af om det er noget, der kunne være relevant. Det er også en god idé at tage en forælder, ven eller vejleder med.

Tilmelding til selve kurset foregår på informationsmødet og der kræves ingen tilmelding. Både kursus og informationsmøde er gratis. Kurset forløber over 8 mandage á 2,5 time og foregår på "Sundhed, Træning og Rehabilitering" Rådhusstræde 10C, 4600 Køge, kl. 16.30-19.00 i perioden 10/2-20/4-2020.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk