23. april 2021
Sanna Rasmussen.
Sanna Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens køgenser: Det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens køgenser: Det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan
Ugeavisen Køge - 30. marts 2019 kl. 06:17
Af Martin Rasmussen

"Jeg synes, det er vigtigt, at man hjælper, hvor man kan."

Med den sætning runder Sanna Rasmussen interviewet med LørdagsAvisen af, og det er samtidig et udsagn, der i den grad er karakteriserende for hendes hverdag, for gennem hendes organisation Familiestøtten arbejder hun til daglig med at gøre hverdagen en lille smule nemmere for trængte familier rundt omkring i landet.

Hun hjælper, hvor hun kan, og det er flere og flere steder, for mens Familiestøtten i sin tid startede i Køge, så er organisationens hjælp ved at blive bredt ud til flere og flere familier rundt omkring i landet.

"Mange mennesker ligger inde med mange ting, som de ikke ved, hvordan de skal komme af med, hvis de er for gode til at smide ud. Jeg får rigtig mange beskeder af den karakter og fælles for dem er, at folk godt kan lide, hvis deres ting kan gøre en forskel i en anden familie - måske endda i deres lokalområde," siger Sanna Rasmussen.

Hun er født i Køge, og mens hun har boet i både USA, da hun var barn, og i København som ung, så vendte hun hjem til Køge, da hun fik sin datter, Lila, for syv år siden.

Og "hjem" er den betegnelse, hun hele tiden har brugt om Køge. Det er her, familien og vennerne bor, så hun var ikke i tvivl om, at det også var her, hendes datter skulle vokse op.

"Køge har det hele. Det er den perfekte kombination af by og natur. Her er ro, og så er der samtidig udvikling. Jeg synes, det er en helt vildt charmerende by, og der er noget meget familiært over stemningen i byen. Man kender hinanden. Det er sikkert også derfor, så mange vender tilbage - for eksempel når de får børn, smiler hun.

Sanna Rasmussen er vokset op i Ellemarken og bor der også i dag.

"Det er et rart sted, hvor man aldrig føler sig helt alene," siger hun, og det var også i de rammer, hvor hendes foreløbige livsværk blev skabt. Gennem de seneste seks år har hun arbejdet med at hjælpe trængte familier med blandt andet brugt tøj - og med at skabe forbindelse mellem familier på kryds og tværs i samfundet.

I 2013 startede hun "Robin Hood-hjælpen", som året efter blev til Familiestøtten, og i begyndelsen bestod hendes initiativ helt lavpraktisk af, at hun indsamlede eksempelvis børnetøj og legetøj og delte det ud til trængte familier.

"Idéen opstod, fordi der er mange mennesker med forskellige baggrunde her i Ellemarken. Jeg hængte sedler op alle vegne i Køge, og jeg fik hurtigt et stort netværk af familier - både nogle der gerne ville give ting videre og nogle, der havde rigtig meget brug for hjælp," beretter hun.

Det stod dog også hurtigt klart for hende, at det ikke var en særligt effektiv måde at hjælpe på. Dels fyldte hendes "lager" af tøj og andre indsamlede ting mere og mere i hendes lille lejlighed og kælderrum, dels brugte hun mange arbejdstimer på at indsamle, sortere og dele ud.

Derfor omdirigerede hun indsatsen til at skabe direkte kontakt mellem givere og modtagere, og i dag er Familiestøtten på vej til at blive landsdækkende. Kontakten mellem familierne er sat i system, og foreløbig er syv kommuner koblet op på Familiestøttens netværk.

"Jeg vil blandt andet meget gerne skabe mere opmærksomhed omkring, at de mennesker, der har brug for hjælp, også er helt almindelige familier, og man får normalt et andet syn på tingene, når man får direkte kontakt. Alle kan ende i en situation, hvor de har brug for hjælp - for eksempel efter en fyring, hvis man bliver syg, eller hvis man på en anden måde kommer i vanskeligheder. Så er det rart, at der er nogle, der står klar med en hjælpende hånd," siger hun.

I dag arbejder Sanna Rasmussen på at udbrede systemet til flere kommuner for at kunne nå ud til så mange familier som muligt.

"Mit mål er et nå ud til alle 98 kommuner. Jeg synes, at det er en nem og god del af løsningen på et problem, der bliver større og større. Flere og flere får det svært økonomisk, og der er 64.000 børn, der vokser op i fattigdom, ifølge en ny rapport. Dem vil jeg gerne være med til at hjælpe," siger hun.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk