26. maj 2019
Borgmester Marie Stærke, anlægschef Niels Søndergaard, BaneDanmark, og Niels Dam, chef for Bygherre og Entreprise ved DSB Ejendomme, lagde de første fliser til stationsområdet ved Køge Nord Station i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Marie Stærke, anlægschef Niels Søndergaard, BaneDanmark, og Niels Dam, chef for Bygherre og Entreprise ved DSB Ejendomme, lagde de første fliser til stationsområdet ved Køge Nord Station i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nyt stationsområde begynder at tage form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nyt stationsområde begynder at tage form
Opdateret 31. oktober 2018 kl. 10:22
LørdagsAvisen - 31. oktober 2018 kl. 10:17
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bilisterne på Køge Bugt Motorvejen har gennem den seneste tid kunne følge opbygningen af den iøjnefaldende gangbro, der udgør en central del af den nye Køge Nord Station, og i den kommende tid begynder hele det nye stationsområde for alvor at tage form.

I denne uge fejrede Banedanmark, DSB og Køge Kommune byggestart på stationens store parkér og rejs-anlæg og forpladser, og dermed begynder hele stationsområdet altså nu at tage form.

"Det her er en af de store dage for Køge Nord Station. Det er ikke den helt store - det er når togene begynder at køre til og fra stationen - men nu lægger vi de første fliser, som man kommer til at træde på for at komme hen til den ikoniske nye station," sagde borgmester Marie Stærke i sin tale ved begivenheden, hvor hun sammen med anlægschef Niels Søndergaard, BaneDanmark, og Niels Dam, chef for Bygherre og Entreprise ved DSB Ejendomme, fik fornøjelsen af at lægge de første fliser på forpladsen.

"Det er de fliser, hvorpå man kommer til at sige på gensyn til en ven eller kæreste, dem man kommer til at spurte hen over for at nå toget, inden det kører. De skal både bære chartertunge rullekufferter og høje pendlerstiletter," sagde Marie Stærke med henvisning til de mange passagerer, der vil få deres daglige gang på Køge Nord Station, når den åbner med tilbuddet om blot 20 minutters rejsetid til København.

Fliserne var i øvrigt fint udsmykket af eleverne i 6c på Kirstinedalsskolen, som også var med ved fejringen af byggestarten tirsdag eftermiddag, hvor Marie Stærke fik de største klapsalver, da hun understregede, at de 650 parkeringspladser bliver gratis at benytte...

Køge Nord Station bliver et trafikalt knudepunkt, hvor fjerntog og S-tog mødes, og den bliver central i forhold til den omfattende byudvikling i området.

"Om 30 år kan vi fortælle børn og børnebørn om, hvordan man i dag kunne stå og kigge med frit udsyn over marker mod vest," sagde Marie Stærke med fremtidsbrillerne rettet mod et område, der kommer til at gennemgå en rivende udvikling gennem de kommende årtier.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk