19. juli 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan ændres p-reglerne i Køge fra 1. april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan ændres p-reglerne i Køge fra 1. april
Opdateret 13. marts 2019 kl. 13:07
LørdagsAvisen - 13. marts 2019 kl. 13:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra den 1. april bliver der flyttet lidt rundt på parkeringsforholdene i Køge. Ændringerne får betydning for borgere med beboerlicenser og forretningsdrivende og borgere med månedslicenser.

Beboerlicenser sættes ned fra 350 til 115 kroner årligt. Desuden flyttes der rundt på en enkelt af de parkeringspladser, hvor bilister kan parkere med en månedslicens. Endelig udvides bufferzonen til at omfatte lidt flere veje end hidtil.

Ændringerne stammer fra en omfattende evaluering af parkeringsforholdene, som er foretaget af Køge Kommune.

"De ændringer, vi laver nu, afspejler borgeres og bilisters ønsker, til mere gennemskuelige regler på parkeringspladserne. Desuden var der en del husstande i bufferzonen, der oplevede, at deres adresse blev omdannet til langtidsparkering, hvilket vi også forsøger at lave om på nu," siger Erik Swiatek, formand for byrådets teknik- og ejendomsudvalg.

Ændringerne ser således ud:
o Pr. 1. april 2019 er det ikke længere muligt at parkere med månedslicens på parkeringspladserne på Blegdammen Øst. Det er stadig muligt at parkere her med beboerlicens.

o Til gengæld kan man fra samme dato benytte sin månedslicens på hele parkeringspladsen på Blegdammen Vest og parkeringspladserne ved Pedersvej. Her vil det ligeledes stadig være muligt at parkere med beboerlicens.

o Prisen for en beboerlicens bliver sat ned 115 kr. årligt. Den nedsatte pris gælder kun for licenser, som købes fra denne dato.

Derudover sker der en udvidelse af den såkaldte bufferzone, som gælder byområdet umiddelbart op ad bymidten (se kort). I bufferzonen kan man parkere to timers gratis, eller købe en dagsbillet for 30 kroner. Det sker efter et ønske fra beboerne, og for at forhindre langtidsparkering på disse adresser.

Udvidelsen af bufferzonen gælder følgende veje:

o Egøjevej 1-9 og 2-14
o Margrethevej 1-5 og 2-10

o Nørre Boulevard 65-85 og 22-36

o Gløerfeldsvej 3-9B og 6-16
o Dyrlundsvej 3-13 og 2-18

o Sygehusvej 32-34
Udvidelsen gælder IKKE for Dorotheavej, der ligger midt i bufferzonen og er en privat fællesvej - den er derfor ikke omfattet af licenskravet eller tidsbegrænsningskravet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk