27. maj 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Venstre ønsker godt nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Venstre ønsker godt nytår
LørdagsAvisen - 10. januar 2019 kl. 06:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

... og siger tak for året som er gået. Det har været et 2018, hvor vi som parti har været i opposition. En konstruktiv opposition vel at mærke, og med vores valgløfter i hånden, når vi har skulle forhandle sager igennem.

Fx. skrev Venstre også kun under på budgetforliget i efteråret sammen med de andre partier i byrådet efter et budgetforhandlingsseminar, fordi vi fik flere gode mærkesager med som ellers ikke ville være blevet prioriteret af flertalsgruppen.

Dog er vi stadig vældig bekymrede for den nedadgående økonomi, som ses på flere udfordrede områder bl.a. ældreområdet og det specialiserede børneområde - et område, der desværre har fået lov til at vokse, så det næsten virker uoverskueligt at løse, hvilket måske er derfor, at der stadig ikke er truffet nogen reelle beslutninger for at rette op på økonomien. Det finder vi i Venstre vældig bekymrende!

Vi har som parti fortsat det gode samarbejde, vi har med de andre partier og får sat aftryk, når det kan lade sig gøre med de andre partier. Dog kan vi stadig konstatere, at Venstre ER Køge Byråds eneste LIBERALE og BORGERLIGE STEMME, da samtlige af de andre partier pegede på Marie Stærke som borgmester efter valgresultatet.

Og det mærker vi Venstre-byrødder ude rundt omkring i kommunen, når vi kommer rundt til diverse borgermøder om lokalplaner, debatmøder og kaffesnakke. Der er en stor opbakning til os som BORGERLIGT parti, og det er vi meget taknemlige for.

Venstre håber, at Køge Kommune fortsat kan være en kommune, hvor der udvikles og sættes nye projekter i gang. Vi skal sørge for at få støttet op om de små- og mellemstore lokale virksomheder, for det er oftest dem, som også har lokal arbejdskraft ansat og lokale underleverandører. Det styrker vores kommune, at disse virksomheder bliver styrket og støttet i at vokse sig større, så vi kan tiltrække og fastholde arbejdskraften i kommunen. Det giver gode skattekroner i kommunekassen, som så kan bruges på den fælles velfærd vi alle får gavn af på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Vi ser gerne, at det samlende og styrkende samarbejde med de små- og mellemstore virksomheder gøres tæt med Connect Køge Fonden, så vi står stærkt som kommune udadtil. Det er så vigtigt, hvis vi fortsat skal gøre kommunen attraktiv for både nytilflyttere og virksomheder.

Jeg mener, det også ville være oplagt, at Connect Køge Fonden står bag en stor UDDANNELSESMESSE, så virksomheder, skoleelever, forældre og uddannelsesinstitutioner kan mødes ét samlet sted og inspirere hinanden til fremtidige arbejdspladser for alle de unge, som skal videre efter folkeskolen. Det ville være en win-win for alle: skolebørn og forældre ville blive inspireret langt bredere end de gør nu, og virksomhederne samt uddannelsesinstitutionerne ville kunne gøre sig attraktive for de unge, som i dag vælger fremtid indenfor et alt for smalt område. Denne messe ser jeg gerne være en årlig tilbagevendende begivenhed - det ville være helt fantastisk og inspirerende, hvis sådan en messe kunne blive realiseret.

Vi takker alle samarbejdspartnere for året som er gået. Som sagt vil Venstre stadig gå kontruktivt til rollen som opposition. Vi holder af hverdagen, og vil følge spændt med fra sidelinjen, om den store flertalsgruppe nu holder deres ord fra valgkampen, så de også vælger hverdagen for os ALLE i kommunen.

Venstres byrådsgruppe ønsker alle et rigtig godt nytår!

Mette Jorsø
Gruppeformand for Venstre,

2. viceborgmester

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk