11. december 2018
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: En ny kurs for vores kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: En ny kurs for vores kommune
LørdagsAvisen - 05. januar 2018 kl. 09:58
Af borgmester Marie Stærke (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med rådhusklokkernes karakteristiske slag og Danmarks Radios Pigekors smukke stemmer, der synger "Vær velkommen herrens år", går vi 2018 i møde. Altid med en lidt spøjs forventning. Det er som om et nyt, rent og glat, hvidt papir i en efterhånden gammel krøllet bog, ser dagens lys. Vi er spændt afventende på, hvad der fyldes på papiret i det kommende år og vi har ikke helt sluppet det gamle lidt slidte papir endnu. Nytåret kommer og med det en anledning til at begynde på noget nyt.

For mig er nytåret noget ganske særligt i år. Den 1. januar 2018 tiltræder jeg formelt som Borgmester i Køge kommune, og jeg glæder mig meget til arbejdet. Jeg vil gerne takke varmt og ydmygt for de mange mennesker der stemte på Socialdemokratiet og mig personligt. Vi er meget ydmyge over for det og meget bevidste om den store tillid, der er vist Socialdemokratiet og mig.

Jeg vil gerne lægge an til en ny kurs for vores kommune. I 25 år har vi arbejdet målrettet med vækst og udvikling. Byråd efter Byråd, Borgmester efter Borgmester har målrettet og loyalt arbejdet efter de mål, der var sat om Transportcenteret, udvidelsen af havnen, byudviklingen i Køge kyst, den nye jernbane, Campus, sygehus og meget mere. Alle de ting er lykkes nu. Vi kan se det i den økonomiske gevinst; der kommer flere og flere borgere, og borgere og virksomheder i kommunen tjener flere penge. Nu handler det om, at bruge gevinsten rigtigt.

Køge kommunes borgere har i mange år bidraget til, at udviklingen i kommunen kunne lade sig gøre. Det har de gjort i den forventning om, at der kom en bedre økonomi, der kunne skabe bedre vilkår for borgerne. De fortjener en bedre hverdag nu. Samtidig forventer vores mange nye medborgere en kommune med gode vilkår. En god hverdag og gode vilkår handler i første omgang om børnene og vores ældre.

Vi skal have tid til at gå i dybden i skolen. Vi skal have tid til at være opmærksom på det enkelte barn i institutionerne. Og tid til at være familie. I institutioner og skoler skal vi blandt andet gøre hvad vi kan for at skære ned på papirarbejdet og skrue op for den tid, der bliver tilbragt sammen med børnene. Og så skal vi sætte fokus på forældresamarbejde i institutioner og folkeskole.

De fleste ældre er i dag velfungerende og klarer sig selv. Men vi skal blive bedre til at hjælpe de svageste. Vi skal prioritere en god basispleje. Vi skal servere mad, der er tilberedt med kærlighed og helst anrettet på en tallerken. Vi skal finde tid og overskud til de små, ekstra oplevelser i hverdagen, der giver livet flere farver end grå. Alle har brug for at gå en tur eller få en snak

- gangstativ eller ej.
Det kan ikke gøres på en dag, et år eller sågar en byrådsperiode. Men jeg vil med resten af byrådet arbejde målrettet for en kursændring. Ligesom den udvikling vi satte igang for 25 år siden, skal vi sætte en ny udvikling igang nu. Og denne gang er det ikke store anlægsprojekter. Denne gang er det borgenes hverdag, der skal være vores omdrejningspunkt og vores fokus.

Jeg vil gøre mit til, at Byrådets partier arbejder bredt sammen om at sætte nye mål og ny kurs. Jeg vil invitere til bredt samarbejde og håber, at alle vil være være med.

Til slut vil jeg ønske alle borgere, samarbejdspartnere og ansatte et godt nytår samt takke for året, der gik. Det bliver spændende at tage fat 2018 og jeg håber, I vil være med til at sætte en ny kurs for Køge kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk