26. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Derfor skal vi spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Derfor skal vi spare
LørdagsAvisen - 10. august 2018 kl. 10:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange undrer sig over, hvorfor vi nu skal spare penge på Køge kommunes budgetter. Nogen spørger, berettiget, hvorfor sagde I så, som I gjorde under valgkampen? Var det bare tomme løfter? Og lad mig starte med at sige, nej, det var det ikke. Men der er nogle ting, der er blevet klart for os her først på året, og som vi ikke kendte til i efteråret. Dog har jeg brug for at starte mit indlæg her med noget, der skete for et år siden.

I 2. økonomiske redegørelse, der er opfølgning på budgettet, gav vi sidste år socialområdet en tillægsbevilling på 32 mio. kr. Det var en såkaldt driftsudgift og derfor en varig udgift, der skal betales hvert år. Da budgetterne er 4-årige, sprøjtede vi på den måde 128 mio. ind i budgettet uden nogen form for forbedringer for vores borgere. Det var alene pga. prisstigninger og stigning i antallet af borgere med behov for hjælp, at udgifterne steg så meget. Vi kunne have sparet, men gjorde det ikke dengang. Udgiftsstigningen blev finansieret ved en nedsættelse af anlægsbudgettet, der nu er alt for lavt.

Vemmedrupskolen kommer til at koste ca. 77 mio. kr. Vi har kun reserveret 20 mio. Dvs. der mangler 57 mio. kr, der ikke er finansieret.

Omklædningsrummene i Køge Idrætspark vil koste et endnu ukendt beløb, men uanset hvad er de ikke finansieret. Vi havde håbet, private investorer ville byde. Det skete ikke, og da behovet for omklædningsfaciliteter har været påkrævet i årtier, må vi finde pengene i kommunens budget.

Andelen af ældre vokser, og de har brug for mere hjælp, end vi har budgetteret med.

Andelen af børn vokser, hvilket betyder, at der skal bygges flere daginstitutioner.

Alt i alt betyder det, at vi lige nu forventer en ubalance i budgettet på små 100 mio. kr. De penge skal findes.

Vi har i Socialdemokratiet været med til at træffe alle de beslutninger, der gør, at vi står i den situation. Det medansvar tager vi på os. Men vi er i en ny situation, der kræver, at vi skal have stabiliseret vores økonomi igen, før vi kan gå igang med de tiltag, som vi har lovet vores borgere at arbejde for.

Vi vil i den proces, vi skal igennem nu med at stabilisere budgettet, gøre alt hvad vi kan for at skåne børnene og de ældre. Vi sparer hellere først på kunststofgræsbaner, nye anlæg og unødvendige projekter, før vi skærer ned på børne- og ældreområdet.

Vi er i arbejdstøjet og klar til at tage ansvaret for at stabilisere økonomien. En stabil økonomi er forudsætningen for, at vi kan lave de tiltag, som vi har lovet at arbejde for. Derfor må vi bede om borgernes tålmodighed. Der kommer til at gå lidt længere tid, før vi kan komme igang med det, vi gerne vil. Vi bliver nødt til at stabilisere økonomien først.

Jeg vil derfor appelere til hele byrådet om, at vi arbejder sammen og står skulder ved skulder for i fællesskab at løfte denne opgave. Vi har været sammen om at skabe situationen, nu må vi også sammen løse opgaven.

Marie Stærke (S)
Borgmester

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk