25. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Juleevangeliet som teaterstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Juleevangeliet som teaterstykke
Ugeavisen Køge - 08. december 2019 kl. 09:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en hård tid, en barsk og streng tid, hvor menneskets livsvilkår var skrappe. Landet var besat, og kong Herodes frygtede den nye kongesøn. Og en dag var der en mand, der gik ud for at lede efter ild: "Hjælp mig, min kone skal snart føde, og jeg har brug for ild til at varme hende og den lille."

Men folk sov, og sov de ikke, havde de ikke lyst til at hjælpe en fremmed. Sådan starter historien om den dag for 2019 år siden, hvor verden holdt vejret, og hvor de blinde kunne se, og de døve kunne høre, og hvor de håbløse fik håb og de tvivlende tro.

Med udgangspunkt i den velkendte fortælling om juleevangeliet fortolkes her de mørke og lyse sider af Juleevangeliet. Med hjælp fra sceniske billeder og levende figurer fører skuespiller Peter Holst publikum igennem denne sanselige rejse omkring det øjeblik hvor verden holdt vejret og Jesus blev født. Vi kommer igennem fortællingen om Josef og Marias rejse fra Nazaret til Betlehem, Jesu fødsel i stalden, de hellige trekonger, englenes budskab til hyrderne og deres besøg hos barnet i stalden.

Teateravisen.dk var begejstret for denne forestilling og skrev at "denne forestilling er gennemtænkt og gennemarbejdet i en sjælden grad" og tilføjer desuden at "Peter Holst er en rigtig, rigtig dygtig fortæller. Han træder aldrig i forgrunden, tager aldrig scenen, men stiller sig til rådighed for historien - med glimt i øjet og en dyb og ægte fascination for sit stof".

"Vi er stolte over at præsentere denne magiske forestilling der minder os om alle de små mirakler i hverdagen og om det glædelige budskab om håb og kærlighed. Vi tror at publikum vil komme i den rette julestemning med denne forestilling," siger Pelle Koppel, leder af Det Mobile Teater.

Forestillingen er produceret af Det lille Turnéteater og præsenteres af Det Mobile Teater i samarbejde med Teaterbygningen.

'Juleevangeliet' spiller på Teaterbygningen i musikcafeen 15. december klokken 11 og 13. Billetter fra 50 kroner kan købes på Ticketmaster.dk. Forestillingen er for børn fra 5 år og deres voksne.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk