15. december 2018
Nyt projekt fra Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd gør det lettere at matche virksomheder og lærlinge. Foto: Claus Sall
gallery icon

Se billedserie

Nyt projekt fra Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd gør det lettere at matche virksomheder og lærlinge. Foto: Claus Sall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lettere vej til flere lærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lettere vej til flere lærlinge
LørdagsAvisen - 14. januar 2018 kl. 08:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rune Bentsen Edelstein fra Køge Autolak Center indrømmer blankt, at han i mange år har haft stort behov for at have lærlinge - både fordi der har været arbejdsmængden til det, og fordi der er behov for dygtige og faguddannede autolakerere, og dem får man ikke uden at branchen har lærlinge. Men samtidig lægger han absolut ikke skjul på, at der er masser af gode grunde til, at han og kollegerne viger tilbage for at tage lærlinge.

"Det handler først og fremmest om to ting; Vi skal have nogle unge med lyst til at lære og potentiale for faglig stolthed og hvor kemien med os er til stede, og så skal vi ikke slås med bureaukratiet. Vi er håndværkere og ikke administratorer. Vi bruger papir til at dække af med, ikke til at skrive på," siger han.

Men nu er Rune Bentsen Edelstein i praksis én af de arbejdsgivere, som aktivt er på udkig efter guldet blandt de unge, som han siger. Og det skyldes udelukkende deltagelsen i et projekt, som er søsat af Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd i tæt samarbejde med Køges Ungecenter. Projektet med titlen 'Flere lærlinge' handler som navnet mere end antyder om at skaffe flere lærlinge, og vejen går ganske enkelt via en løsning, som rydder sten af vejen, fjerner bøvlet og letter administrationen.

"Det her er virkelig en fed ting, og jeg må indrømme, at de rent faktisk går op i det med liv og sjæl. Da først vi fik en konsulent tilknyttet, skete der rent faktisk noget. Nu pipper man bare med en bekymring eller et ønske, og så sker der sgu noget med det samme. Det er helt tydeligt, at der er en ændret indstilling til det med at hjælpe os, og de er supergode til det med råd og vejledning," siger Rune Bentsen Edelstein.

Martin Holtoug er konsulent på ordningen, og han har en helt klar fornemmelse af, at man sidder med et rigtigt godt tilbud til virksomhederne.

"Der er for det første rigtigt mange variabler og muligheder, når det handler om lærlinge. Nogle virksomheder vil gerne have de unge, fordi de så kan præge dem både fagligt og kulturelt. Andre vil gerne have dem over 25, fordi man vægter lidt modenhed og erfaring, og atter andre vil helst have merit eller specialaftaler med deleordninger. Og fælles for alle sammen er, at vi ganske enkelt går ind i hver enkelt tilfælde og leverer en håndholdt løsning, som rent faktisk er en reel hjælp for virksomheden," siger Martin Holtoug.mart

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk