23. marts 2019
Illustration af den nye Køge Idrætspark. Ill.: Køge Arkitekterne
gallery icon

Se billedserie

Illustration af den nye Køge Idrætspark. Ill.: Køge Arkitekterne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Idrætspark kører i den rigtige retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Idrætspark kører i den rigtige retning
LørdagsAvisen - 06. september 2018 kl. 09:30
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 100 procent opbakning fra foreningerne på stadionområdet er den endelige indretning af de nye omklædningsrum og aftalen om foreningslokaler og fællesbrug nu landet i tæt og godt samarbejde med Køge Kommunes forvaltning og Køge Arkitekterne.

Kabalen faldt endeligt på plads på et fællesmøde i sidste uge i Køge Boldklubs lokaler på Køge Stadion - og det er et resultat der glæder alle parter.

"Det har været en lang, men god proces, og nu er fordelingen og den optimale udnyttelse af helt nye 1.186 kvadratmeter lokaler sat på skinner og med opbakning fra et enigt byråd, kan vi også melde, at nu er der hvid røg over Køge", siger en meget tilfreds Kai Jensen, bestyrelsesformand for Køgehallerne og foreningernes tovholder på projekt Køge Idrætspark.

"Det er dejligt at alle parter nu er nået til enighed om Køge Idrætspark, så vi kan komme videre i processen. Så håber vi på at vi også får 1. salen sat på byggeriet - det ligger i udbuddet. Vi er optimistiske og tror på at også den del kommer i hus", siger forretningsfører Ian Hoar fra Køge Boldklub, der sammen med HB Køge deltager i projektet både på såvel den arbejdsmæssige- som økonomiske side.

Sammen med Køge Atletik skal Køge Boldklub og HB Køge "dele" underetagen af den nye omklædningsbygning i underetagen.

"Faciliteterne får et kæmpemæssigt løft i forhold til det de er nu. Udover store som små baderum, der også midlertidigt kan indrettes til f.eks. dopingkontrolrum, etableres et stort styrketræningsrum, og sammenholdt med de mange eksisterende og kommende omkldningsfaciliteter i Køge-hallerne, bliver det en helt ny verden for de mange hundreder af daglige brugere af stadionområdet", siger arkitekt Claus Boelsmand fra Køge Arkitekterne til LørdagsAvisen.

"Så vi glæder os til nedrivningen af de gamle, udtjente omklædningsrum, hvoraf mange daterer sig tilbage til midten af 1950'erne, byggeriet af de nye, samtidig med at der arbejdes på ny kunststofbane med varme og ny tribune, vel vidende at vi skal leve i byggerod i nogle år fremover", siger Kai Jensen.

Hele Køge Idrætspark inkl. den nye Hal 3 indgår i fællesskabet og alle bydes velkommen på det nye og opdaterede idrætsområde, hvor foreningerne byder ind med løsninger og økonomi i harmoni for nødvendigheden at vi trækker i samme retning og ikke i troen på at alt kan tages af den fælles kasse i Køge Kommune, så sponsorer, investorer og hjertevenner af idrætslivet er med.

Netop nu er der fuld gang i piloteringen af det nye idrætsparkområde. Lige nu er det de sidste piloteringer af stadiontribunen der foregår. Dernæst piloteres videre med Tårn 1 i stadions nordvestlige side.

"Piloteringen er i fuld gang, og der piloteres nu færdigt på hele området, så hele molevitten klares på en gang. Dertil går man inden længe igang med støbning af fundamenterne til de nye, 40 meter høje lysmaster, og jeg er næsten også helt sikker på, at der er så meget skred i tingene, at man fremskynder etableringen af Tårn 2, i stadions nordøstlige hjørne", siger arkitekt Claus Boelsmand.

"Hvis nogen havde sagt, at vi ville komme i mål for 14 år siden ville de have haft ondt i kæberne af grin, men med opbakning af modige politikere og ikke mindst af nogle visuelle foreninger og ildsjæle viste vejen baseret på et unikt fællesskab og enighed om, at vi kun havde denne ene chance. Men også at vi skyldte den sammenlagte kommune at vi i fællesskab og enighed kunne skabe et samlingssted for bredden og eliten samt et flagskib og en markør for Sjællands største udviklingskommune. Så lad os glæde os over, at vi er på vej, og se muligheder og ikke forhindringer. Ovenpå en god sommer, hvor vi er blevet fyldt godt op med D-vitaminer, så har vi energien og lysten og troen på at vi lander rigtigt", fastslår Kai Jensen.

Fakta er, at Køge Idrætsparks nye fodboldbane er klar i januar 2019. Den nye Hal 3 står klar i efteråret 2019. Nye omklædnings- og styrketræningslokaler i løbet af 2020, samt nye foreningslokaler, kontor og depot, ligeledes i løbet af 2020.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk