24. april 2019
Direktør Tim Christensen, Køge Handelsskole, advarer mod en ny runde besparelser på landets erhvervsskoler.
Direktør Tim Christensen, Køge Handelsskole, advarer mod en ny runde besparelser på landets erhvervsskoler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Handelsskole: Uddannelse er også lokal velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Handelsskole: Uddannelse er også lokal velfærd
LørdagsAvisen - 17. oktober 2018 kl. 16:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det trækker op til en ny runde besparelser på landets erhvervsskoler til næste år, hvor regeringen i forbindelse med næste års budgetlægning lægger op til, at der vil være 366 millioner kroner mindre at drive skole for, når man sammenligner med i år.

Det sker blandt andet på grund af omprioriteringsbidrag og bortfald af kvalitetsmidler, og udsigten vækker blandt andet bekymring på Køge Handelsskole og de øvrige uddannelsesinstitutioner i Campus Køge.

"Vi er alvorligt bekymrede på vores samfunds vegne - både i mikro- og i makroperspektiv: I den lokale kontekst vil yderligere færre midler gøre det stadig vanskeligere at sikre kommunens borgere de rette kvalifikationer til at bestride fremtidens job - og dermed gøre dem til gode skatteydere. Og så bliver det endnu vanskeligere for lokale virksomheder at få arbejdskraft med de nødvendige kompetencer. Vi har påpeget det før - kæden hopper simpelthen af samfundsvognen. Og det stiller vores fremtidige velfærd i en uhyggelig situation," siger Tim Christensen.

Besparelserne betyder ifølge Tim Christensen, at han sammen med skolens bestyrelse for fjerde år i træk bliver nødt til at gennemgå alle udgiftsposter med tættekam.

"Da effektiviseringer af administration med mere for længst er gennemført, vil det igen gå ud over kerneopgaven, nemlig undervisningen til eleverne. Mange steder vil man være nødt til at afskedige lærere, hvilket allerede er sket i væsentligt omfang de sidste tre år. Det er det modsatte af at investere i velfærd," siger direktøren, som undrer sig over udviklingen.

"Umiddelbart efter finanslovsforslaget blev fremlagt, kom regeringen så med et erhvervsuddannelsesudspil, hvor de blandt andet lover flere midler til erhvervsuddannelserne. Vi er glade for den positive opmærksomhed på erhvervsuddannelsesområdet, som naturligvis skyldes udsigten til mangel på faglært arbejdskraft. Men den politiske aftale er ikke forhandlet på plads, og selv om det lykkes, vil erhvervsskolerne fortsat blive underlagt store besparelser," fremhæver han og tilføjer - frit efter Obama: "Hvis vi tror uddannelse er dyrt - så tænk over hvad uvidenhed koster".mart

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk