24. april 2019
Køge Gymnasium er i fuld gang med flere nye tiltag i sprogundervisningen.
Køge Gymnasium er i fuld gang med flere nye tiltag i sprogundervisningen.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Gymnasium satser massivt på fremmedsprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Gymnasium satser massivt på fremmedsprog
LørdagsAvisen - 11. januar 2019 kl. 07:36
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spanske, franske, russiske og tyske gloser vil i stigende grad lyde i gangene på Køge Gymnasium i den kommende tid. Køge Gymnasium har i disse år særligt fokus på fremmedsprogene, og i den forbindelse ansætter man native speakers, der skal assistere i undervisningen i fransk, russisk, spansk og tysk ved at give eleverne erfaring på samtaleniveau.

"Skolen har igen i år haft stor søgning til den supersproglige studieretning, som indebærer at eleverne har hele tre fremmedsprog - engelsk, spansk samt enten fransk, russisk eller tysk. Oveni skal alle eleverne have latin i et år. For at understøtte den daglige undervisning, og for at give eleverne mulighed for at bruge deres sprogkundskaber i en autentisk sammenhæng, ansættes native speakers i fransk, russisk, spansk og tysk, som fungerer som hjælpelærere i nogle af timerne. I stedet for den traditionelle studietur i 2g skal eleverne i den supersproglige klasse desuden på en kortere tur hvert år til et af de lande, hvor deres sprog tales," forklarer uddannelsesleder Peter Brink Thomsen.

Fransk visit
Samtidig er Køge Gymnasium netop blevet en del af den indsats for det franske sprog og samarbejdet med Frankrig, som undervisningsminister Merete Riisager enedes om med sin franske ministerkollega i marts sidste år. Skolen har som en af 24 danske skoler fået en bevilling til en helt enestående udvekslingsaftale med et fransk gymnasium, og det betyder, man fire af skolens 2g-elever skal således gå i skole i Frankrig, nærmere bestemt bjergbyen Digne-les-Bains i Provence i tre uger i februar og marts.

Som udgangspunkt er det en engangsoplevelse, men der arbejdes allerede nu på, at den franske skole kan sende nogle elever til Danmark senere på året, og Peter Brink Thomsen forventer under alle omstændigheder, at der kommer et samarbejde ud af kontakten med den franske skole.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk