23. oktober 2019
Arkivfoto.
Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første hold SOSU assistenter fra ny uddannelse står klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første hold SOSU assistenter fra ny uddannelse står klar
LørdagsAvisen - 21. april 2019 kl. 12:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var god stemning og masser af lykønskninger i den gamle byrådsstue forleden, da der blev holdt reception for de syv nyuddannede Social- og Sundhedsassistenter i Køge Kommune.

De er nemlig de første af deres slags fra den nye uddannelse i Køge Kommune.

Det særlige ved den nye uddannelse er, at man kan starte direkte på uddannelsen til social- og sundhedsassistent, hvor man før skulle gennemføre Social- og Sundhedshjælperuddannelsen først.

Uddannelsen giver kompetencer som er meget efterspurgte hos alle kommuner, hvor der er stigende efterspørgsel på social- og sundhedsassistenter.

Den nye måde at uddanne social- og sundhedsassistenterne hilses varmt velkommen af uddannelseskoordinator i Køge Kommune, Tine Lundtang Hansen:

"Der er netop nu et stort behov for social- og sundhedsassistenter, på grund af den arbejdsglidning der sker mellem sygehus og kommune. Borgerne er typisk indlagt i kortere tid på sygehuset, og i stedet passes flere i hjemmets trygge rammer. Derfor er der brug for sundhedspersonale, der kan udøve helhedspleje, og dét kan vores Social- og Sundhedsassistenter", siger Tine Lundtang Hansen.

Den nye Social- og Sundhedsassistentuddannelse består af praktikforløb på henholdsvis sygehus og i psykiatrien, samt tre praktikforløb i hjemmeplejen.

Derudover er der skoleophold i løbet af uddannelsen.

Netop den tætte kobling mellem teori og praksis har haft stor betydning for nyuddannede, Sabrina Øllegaard Nielsen:

"Den måde uddannelsen er tilrettelagt på med sammenhæng mellem skoleforløbene og praktikken, gør at jeg føler mig klædt godt på til det job, jeg skal ud og udføre", siger Sabrina Øllegaard Nielsen, der nu kan kalde sig Social- og Sundhedsassistent.

Flere af de nyuddannede har allerede fået ansættelse i Køge Kommune.

pm

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk