21. januar 2019
Bestyrelsesmedlem i Køge Festuge, Michael Gram er også kendt som festugens veloplagte konferencier. Arkivfoto.
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsesmedlem i Køge Festuge, Michael Gram er også kendt som festugens veloplagte konferencier. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flot festuge-overskud: Så meget blev der til foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot festuge-overskud: Så meget blev der til foreningerne
LørdagsAvisen - 18. januar 2018 kl. 19:46
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Ser vi tilbage på Køge Festuge 2017 må vi sige, at det var en rigtig god fest. Det var endnu en festuge der gav overskud. Siden 2010, der gav underskud, er det lykkedes bestyrelsen kontinuerligt at rette op på den, og de efterfølgende år har alle givet større eller mindre overskud", fortæller bestyrelsesmedlem Michael Gram.

Køge Festuge er hvert år dybt afhængig af sponsorer, frivillige og publikum. Uden dem, ingen festuge. Derfor er det også en stor glæde for Køge Festuges bestyrelse at man efter festugen 2017 har kunnet støtte op om de 14 foreninger, der leverede arbejdskraft, med 314.000 kr. Foreningerne leverede 570 frivillige hjælpere, der belønnes med 90 kr. i timen til deres forening. Fordelingen af de 314.000 kr. er sket efter en fordelingsnøgle, hvor foreningerne belønnes efter hvor mange frivillige de har stillet op med i uge 35.

"Det er rigtigt mange penge foreningerne modtager. Men de har også ydet en uundværlig indsats. Der er i alt brugt 3.000 mandetimer med arbejdsopgaver som sceneopsætning, stå i salgsboder, rydde op på torvet, forsyne boderne, opsætning og nedtagning af telte, vagtordninger m.m. Der er virkelig noget at tage fat på, så pengene er ganske fortjente", siger Michael Gram.

Køge Festuges bestyrelse er meget afhængige af, at omkring 600 mennesker melder sig til tjeneste gennem kommunens foreningsliv. Så skulle andre foreninger have ønsker om, og mulighed for også at stille med arbejdskraft, så er man meget velkomne til at kontakte én af bestyrelsesmedlemmerne i Køge Festuge. Telefonnumre og mailadresser finder man på www.koegefestuge.dk.

"Vi arbejder på at forny os hele tiden. Lægge til hvert år, så vi hele tiden får et bedre og bedre produkt. Men det kræver, som jeg sagde tidligere, at "trekløveret", sponsorerne, de frivillige hjælpere og publikum bakker 100 procent op. Sponsorerne holder hånden under Køge Festuge - uden sponsorerne ingen Køge Festuge. De frivillige får de mange praktiske opgaver til at blive løst og publikum bakker op om og er med til at sørge for, at de fortsat, mange år ud i fremtiden, kan glæde sig til at opleve Danmarks største gratis fest. Det gør de bl.a. ved at støtte boderne på festpladsen. Det gør ondt på både sponsorerne og festugens bestyrelse når man ser folk, der slæber drikkevarer med hjemmefra. Så herfra skal der lyde en rigtig stor tak til det publikum der støtter op om festen ved at handle i boderne. De publikummer er der trods alt et kæmpe store flertal af", siger Michael Gram, der også pointerer, at Køge Festuges bestyrelse består af personer der lever af at passe deres arbejde, og at festugen drives i fritiden.

"Vi er stolte over at kunne bære Køge Festuges brand videre med overskud, lille som stort".

Planlægningen af Køge Festuge 2018, der igen finder sted i uge 35 - dagene 26. august-1. september - har været i gang et stykke tid.

"Vi har således allerede nu fået bandet der skal lukke festen lørdag aften, nemlig Car Park North. Det skyldes ikke mindst de mange sponsorer, der bakker op om festugen, at vi allerede før jul kunne sikre os dette store navn og melde ud om dette. Mere om programmet kan jeg ikke sige nu, kun, at der bliver noget at se frem til, når Køge endnu engang, for 14. år i træk, byder indenfor på Køge Torv til en fest der trækker publikum til fra nær og fjern, og er med til at sætte Køge på Danmarkskortet", slutter bestyrelsesmedlem Michael Gram.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk