21. august 2019
Det behøver ikke at være så dyrt at bygge nyt, som mange går og tror, siger bankdirektør Søren Schøn Holst.
gallery icon

Se billedserie

Det behøver ikke at være så dyrt at bygge nyt, som mange går og tror, siger bankdirektør Søren Schøn Holst.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere grunde til at bygge nyt - også i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere grunde til at bygge nyt - også i Køge
LørdagsAvisen - 09. september 2018 kl. 11:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fart på boligmarkedet i øjeblikket - også i Køge. Ifølge nye tal fra Danske Bank er boligpriserne i Køge steget med næsten 10 procent over et år, og over 30 procent siden 2012. Og det er netop i de perioder, hvor priserne på eksisterende boliger stiger mere end byggeomkostningerne, at det kan betale sig at bygge nyt, og flere vælger den model.

"Vi oplever i øjeblikket, at flere boligejere får appetit på at bygge nyt hus. Det betyder nemlig, at man kan få lige præcis det hus med den planløsning, man drømmer om. Og så er der mange penge at spare på sigt på både varme, vand og vedligehold", siger Claus Sjøgreen, der er afdelingschef for Milton Huse i Køge med ansvar for Sjælland.

Ifølge tal fra Milton Huse betaler nybyggere i gennemsnit 2,3 mio. kroner for et nyt hus på 170 kvadratmeter, hvilket også dækker tilvalg, ekstrafundering m.m. Derudover skal man regne med at bruge omkring 100.000 kroner på nedrivning af huset. Typisk er haven allerede anlagt, når man overtager et eksisterende hus. Derfor starter man sjældent helt forfra med den post, der ifølge Claus Sjøgreen hurtigt løber op i omkring 50.000-75.000 kroner for græs, fliser og hæk.

Og netop adgangen - eller manglen på samme - til byggegrunde får flere til at købe et gammelt nedrivningsklart parcelhus, fordi beliggenheden er den helt rigtige. Her kan nyudstykninger sjældent være med, fordi de ligger for langt fra centrum. Ifølge Claus Sjøgreen er de fleste af de huse, Milton Huse river ned for at bygge nyt, fra 1950'erne til 1970'erne.

"Det handler selvfølgelig om at holde udgifterne til renovering op imod udgifterne til at opføre et nyt hus. Samtidig kan man låne mere til et nyt hus, fordi omkostninger til vedligehold og opvarmning er langt lavere, og alligevel sidde for det samme om måneden".

Lave renter gør det muligt
Ifølge Danske Banks nytiltrådte filialdirektør i Køge, Søren Schøn Holst, er det gode økonomiske klima med stigende beskæftigelse og lave renter også med til at skabe gode betingelser for nybyggeriet i Køge.

"Det er klart, at de historisk lave renter fortsat gør det muligt for flere at få den bolig, de drømmer om, fordi det er billigt at låne penge. Har man en meget slidt bolig, som man skal totalrenovere og måske endda bygge til, så giver det i mange tilfælde mening at rive ned og bygge nyt i stedet. For faktisk behøver det ikke at være så dyrt at bygge nyt, som mange går rundt og tror", siger Søren Schøn Holst.

Han nævner også, at det ofte kan betale sig at bygge nyt, fordi renoveringer er dyre på grund af det individuelle håndværkerarbejde, hvorimod nybyg baserer sig på standardløsninger og masseproduktion, og derfor kan gøres billigere.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk