10. december 2019
Den nye stationsbro åbner lørdag 9. juni. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den nye stationsbro åbner lørdag 9. juni. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festlig indvielse af Køges nye stationsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festlig indvielse af Køges nye stationsbro
LørdagsAvisen - 08. juni 2018 kl. 10:51
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er på alle måder lagt op til en festlig indvielse af den nye stationsbro, som åbner lørdag 9. juni med en indvielse fra klokken 13 til 15.

"Vi har rodet, og vi har larmet, men nu er vi klar til at fejre," lyder meldingen fra Køge Kyst, der inviterer til åbningsfest med taler, underholdning og forfriskninger.

Broen indvies med hjælp fra borgmester Marie Stærke, der klipper snoren sammen med Niels A. Dam fra BSB Ejendomme, og derefter følger et omfattende program for eftermiddagen med musik, konkurrencer og meget andet. Man vil blandt andet kunne træne med fitness.dk, opleve et trylleshow og hygge med lækker jazz.

Køge Station har været et trafikknudepunkt siden 1879, og den status blev blandt andet udbygget med S-togenes ankomst først i firserne. Den nye stationsbro giver adgang til alle perroner og busser. Stationsbroen er således den nye adgangsvej til regional- og lokaltog og til buslinjerne på østsiden af stationen. Den er samtidig et nyt mødested med en indbydende trappe til Stationspladsen og en flot udsigt til bugten fra toppen.

Broen bliver også forbindelsen for fodgængere til en nye bydel, som er planlagt på østsiden af stationen på den gamle Collstropgrund.

Med den nye stationsbro er to ud af tre nye forbindelser mellem Køge by og havneområdet på plads. En af de bærende ideer i udviklingsplanen for Køge Kyst var at lave tre nye forbindelser, så by og hav blev bedre forbundet - og med nye bydele på begge sider.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk