26. marts 2019
Sognepræst Signe Asbirk og yogainstruktør Henriette Lind.
Sognepræst Signe Asbirk og yogainstruktør Henriette Lind.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrk yoga i Køge Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrk yoga i Køge Kirke
LørdagsAvisen - 20. oktober 2018 kl. 18:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Yoga i kirken - kan man det? Ja, mener flere og flere inden for både kirkelige kredse og yogamiljøet. KirkeYoga er i løbet af de sidste par år blevet mere og mere udbredt over hele landet, og er nu også kommet til Køge Kirke.

"Vi glæder os", siger sognepræst Signe Asbirk og yogainstruktør Henriette Lind samstemmende.

"Vi har sådan set haft yoga i kirken før," fortæller Signe Asbirk.

"Vi har et par gange samarbejdet med den lokale afdeling af fitnesshuset, Fit&Sund, om at lave aftenyoga i kirken. Det var der stor interesse for, der var mange deltagende, og vi fik mange meget positive tilbagemeldinger. Så har vi også lavet yoga med konfirmanderne i kirken med instruktører fra Yogafaith, som er en decideret kristen funderet yogauddannelse. Det har virkeligt været sjovt og interessant at opleve, hvordan konfirmanderne, til en start, har været fjollede og larmende, men lidt efter lidt alligevel er gået ind i bevægelserne og endt med at ligge helt rolige og afslappede på kirkegulvet. De erfaringer vi allerede har gjort os med KirkeYoga og de erfaringer, der er fra andre kirker rundt i landet har givet os mod på mere, så vi nu udbyder foreløbig 4 omgange fyraftens KirkeYoga i Køge Kirke."

For sognepræst Signe Asbirk er det særligt udfoldelsen af sammenhængen mellem krop og sind i KirkeYogaen som er vigtig at få ind i kirkens rum.

"I vores vestlige kultur har man, i spirituel sammenhæng, bevæget sig længere væk fra den fysiske dimension, også selvom man oprindeligt i kristendommen finder en klar bevidsthed om sammenhængen mellem ånd og krop. For mange kristne og dem som kommer i kirken, er kroppen kappet af. Troen er noget som sidder fra halsen og op. Men kristendom er både for hjernen og hjertet, troen er for både hoved og resten af kroppen. Det er jo også derfor, vi i dåben slår korsets tegn for både barnets ansigt og for dets bryst, fordi troen ikke kun er en intellektuel øvelse, men er for det hele mennesket."

Yogainstruktør Henriette Lind ser især frem til den helt særlige ro, der er i kirkerummet:

"Omgivelserne betyder rigtig meget for mig, når jeg laver yoga. Den ro og det nærvær der følger med yogaøvelserne, vil rummet være med til at understøtte. Det er den helt særlige ro, vi gerne vil give folk indeni. Med yoga i kirken vil vi gerne give folk et stille og afstressende rum i hverdagen."

Henriette Lind har undervist yoga i flere år i både fitnesscenter og yogastudie og har gennemført en 200 timers certificeret yogauddannelse. Derudover er hun folkeskolelærer og underviser i historie, dansk og kristendomskundskab.

"At Henriette er lærer i kristendom har gjort, at vi meget nemt fandt frem til en form for KirkeYoga, hvor yoga og kristendom understøtter hinanden. Hver gang vi laver yoga i kirken, vælger vi et særligt tema som fx næstekærlighed med særligt fokus på hjertet. Temaet understøttes så af både fysiske øvelser, afspænding og ord/refleksioner," fortæller Signe Asbirk.

Der vil være KirkeYoga i Køge Kirke fire torsdag i efteråret. Stillingerne er kendte yogastillinger i et roligt flow. Sessionerne begyndes med vejrtrækningsøvelser og en kort refleksion over dagens tema, som kan være et bibelvers, et eksistentielt tema el. lign. Derefter guides deltagerne gennem forskellige yogastillinger, hvor dagens tema tages op undervejs. Der benyttes stille musik og sessionen afsluttes med afspænding og meditation over temaet.

KirkeYoga foregår i Køge Kirke kl. 16.30-17.30 torsdag den 25/10, 1/11, 15/11 og 29/11. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Det kræver ingen forudsætninger at deltage i KirkeYoga. Vi starter til tiden og låser døren, så kom 5 minutter før. Vi har yogamåtter, men medbring evt. egen yogamåtte og et tæppe samt løst, behageligt tøj.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk