11. december 2018
Nitrat i drikkevandet fra Køge og Fruedal Vandværker ligger langt under den fastsatte grænseværdi. Arkivfoto.
Nitrat i drikkevandet fra Køge og Fruedal Vandværker ligger langt under den fastsatte grænseværdi. Arkivfoto.
Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drikkevandet i Køge er rent og sundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drikkevandet i Køge er rent og sundt
LørdagsAvisen - 22. februar 2018 kl. 11:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nuværende grænseværdi for nitrat er sat til 50 mg pr. liter, men forskere mener nu at have dokumenteret, at et indhold helt ned til omkring fire mg pr. liter kan øge risikoen for tarmkræft.

De seneste prøver af drikkevandet fra henholdsvis Køge Vandværk og Fruedal Vandværk i Tureby viser, at indholdet af nitrat i drikkevandet ligger langt under grænseværdien på 50 mg pr. liter.

Vand fra Fruedal Vandværk indeholder 1,7 mg nitrat pr. liter, mens vand fra Køge Vandværk ligger en anelse højere med 3,3 mg pr. liter.

"Der er ikke noget, der er vigtigere for os i KLAR Forsyning end at levere rent og sundt drikkevand, og vi følger løbende med i forskningen på området. Vi vil rigtig gerne berolige vores kunder i forhold til den nye undersøgelse, der peger på et sammenfald mellem et højt indhold af nitrat i drikkevandet og risikoen for tarmkræft. I Køge ligger indholdet af nitrat i drikkevandet meget langt under den fastsatte grænseværdi", siger Line Wilchen Hollesen, administrerende direktør i KLAR Forsyning.

Line Wilchen Hollesen understreger samtidig, at KLAR Forsyning går meget højt op i kvaliteten og sikkerheden omkring leveringen af drikkevand.

"I KLAR Forsyning er vores vandforsyning ISO-certificeret både i forhold til fødevaresikkerhed og miljø. På den måde er vi sikre på, at vi lever op til de internationale standarder, der er på områderne", siger Line Wilchen Hollesen.pm

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk