5. august 2020
De forsamlede menighedsrådsmedlemmer tog fat på udfordringen med en ?Fremtidssikret folkekirke frem mod 2030? tirsdag aften i Boholtekirken. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

De forsamlede menighedsrådsmedlemmer tog fat på udfordringen med en ?Fremtidssikret folkekirke frem mod 2030? tirsdag aften i Boholtekirken. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialog om fremtidens folkekirke i Køge Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialog om fremtidens folkekirke i Køge Kommune
Ugeavisen Køge - 15. januar 2020 kl. 16:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge er i udvikling frem mod 2030, hvordan kan folkekirken i kommune følge trop og hvilke udviklingsperspektiver er der?

Det var i fokus, da provstiudvalget havde inviteret menighedsrådsmedlemmerne fra kommunes sogne til dialogmøde om fremtiden i Boholtekirke i Køge tirsdag aften.

Det var med oplæg fra provstiudvalgets formand, provst Jens Elkjær Petersen, at bolden blev givet op til drøftelse med spørgsmålene "Hvordan kan vi som kirke være relevant og til stede - også i 2030?!", "Hvordan skal vi tage imod alle de nye indbyggere i vores område?", "Hvordan kan vi forberede os bedst muligt på de forandringer som sker?" og "Hvad skal vi gøre? Og sammen med hvem skal vi gribe udviklingsudfordringen?".

Provstiudvalget havde været på studietur til udviklingsområdet omkring havnen i Aarhus og havde fået oplæg fra Køge Kommunes tekniske forvaltning om by- og befolkningsudvikling frem mod 2030.

Jens Elkjær Petersen havde samlet de centrale punkter i sit oplæg der viste en udvikling over de næste 10 år med 4.176 boliger og 6.000 flere indbyggere i Køge.

Udviklingstendenserne var forskellige i kommunens sogne med den største udvikling i Køge og Ølsemagle.

De 60 fremmødte menighedsrådsmedlemmer blev bedt om at, give des bud på udfordringerne og hvordan kirken i Køge både praktisk og organisatorisk kan ruste sig til fremtiden.

Det var Nadia Sandberg fra provstiudvalget, der stod for opsamlingen af de mange bud fra gruppedrøftelserne, som provstiudvalget vil samle og arbejde videre med i samklang med kommunens menighedsråd.pm

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk