23. februar 2020
The Beatophonics giver koncert på Theilgaards i Den Hvide By 8. februar.
gallery icon

Se billedserie

The Beatophonics giver koncert på Theilgaards i Den Hvide By 8. februar.
Foto: ThinkAlike.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beatophonics: - Retro er vores rødder, men vi bliver ikke hængende i 60'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beatophonics: - Retro er vores rødder, men vi bliver ikke hængende i 60'erne
LørdagsAvisen - 24. januar 2020 kl. 10:04
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bandet The Beatophonics er i næste uge aktuelle med opfølgeren til deres succesfulde selvbetitlede debutalbum fra 2015, og det bringer bandet ud på sin hidtil største og mest ambitiøse turné, som blandt andet fører de tre medlemmer til Køge.

The Beatophonics har gennem det seneste årti etableret sig som en af de mest succesfulde originale bands på retro-scenen i Danmark. Deres to seneste albums strøg direkte ind på den officielle vinylhitliste i top 10 og gav bandet massiv airplay på Danmarks Radio P4 og P5. Siden gruppens første shows i 2010 har de spillet små 90 koncerter på en lang række af landets fremtrædende spillesteder og festivaler samt en håndfuld koncerter i Sverige.

Den nye plade er ude fredag 31. januar, og det er bandets første studieplade siden debuten i 2015. Siden har de også udgivet en liveplade optaget på Teaterbygningen i 2017.

"Ved den første plade havde vi et stramt dogme om, at den skulle være lavet af et band, der havde været frosset ned i 50 år og tøet op i 2015. Det gav os en klar facitliste for indholdet, men den har vi besluttet os for at slippe denne gang. Der er ingen grund til at lave samme plade to gang, men man vil selvfølgelig stadig kunne høre, hvor vi kommer fra, og hvad vores referencer er," siger et af bandmedlemmerne, Rasmus Schrøder, om den nye udgivelse, hvor der altså stadig er elementer fra 60'erne, men som samtidig også har en mere tidløs karakter.

"Retromærket er der stadig et sted, og det er fint nok, for det er vores rødder, men vi bliver ikke hængende der. Jeg synes ikke, vi kun er retro mere. Vi bevæger os i flere nye retninger på den nye plade," siger Rasmus Schrøder, der bor i Køge. Han er blandt andet tidligere leder af Tapperiet i Køge, og i dag er han musikredaktør på Kulturværftet i Helsingør.

Måske er udviklingsprocessen også en del af grunden til, at det har taget fem år at få den nye plade på gaden.

"Det har taget tid at finde ud af - hvordan lyder vores trio egentlig uden det dogme, vi havde for den første plade," fortæller Rasmus Schrøder om den interessante proces med at udvikle trioen, og resultatet kan man altså høre på Theilgaards i Den Hvide By, hvor bandet spiller koncert lørdag 8. februar.

Koncerten var oprindelig planlagt til Teaterbygningen men måtte lige som en række andre arrangementer flyttes på grund af vinterens omfattende renoveringsarbejde i bygningen.

Koncerten i Køge er andet stop på en turné med i alt 13 koncerter for bandet i Danmark og Sverige i februar og marts. Der er plads til omkring 200 gæster, og der ser ud til at blive udsolgt. Billetter kan købes på www.bygninigen.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk