23. september 2020
Det var nerverirrende at køre gennem Tyskland og bare håbe på, at Mette Frederiksen ikke lukkede grænsen med det samme. Og da Kamiel nåede færgehavnen i Puttgarten, var der da også lidt kø.
Det var nerverirrende at køre gennem Tyskland og bare håbe på, at Mette Frederiksen ikke lukkede grænsen med det samme. Og da Kamiel nåede færgehavnen i Puttgarten, var der da også lidt kø.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på pause: Den kørende hollænder (del 2)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på pause: Den kørende hollænder (del 2)

Journalist Casper Ravnsted-Larsen skriver om sine indtryk og oplevelser i et coronaramt Danmark, hvor han og hans kæreste selv er i isolation.

I denne særudgave i tre dele følger vi hollandske Kamiels tur til Danmark, da coronaen ramte Europa.

Livet på pause - 14. maj 2020 kl. 07:39
Af Casper Ravnsted-Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op ad formiddagen satte Kamiel sig bag rattet i sin 14 år gamle røde Ford Fiesta. Havde han kun pakket bagage til et par uger. Kamiel tænkte, at han ville tage turen stille og rolig og benytte lejligheden til at køre forbi begge sine forældre og sin bedstemor i det hollandske.

Den samme dag var første dag, man ikke længere måtte besøge plejehjem i Holland, så han kunne ikke besøge sin bedstefar. Og faktisk var han lidt i tvivl, om han overhovedet skulle køre hen til sin bedstemor, for hvad nu hvis han kom til at smitte hende uden at vide det?

Men han fik set hende, og det glædede ham, da han ud på eftermiddagen satte kursen mod den tyske grænse. Og det var dér, på en benzintank i Holland tæt ved den tyske grænse, at turen til Danmark tog en alvorlig drejning...

Jeg tror, de lukker grænsen

- Jeg tror, det var, da jeg tankede benzin, at jeg så, at Signe havde ringet en del gange. Jeg ringede tilbage, og hun fortalte, at den danske statsminister ville holde pressemøde om aftenen. »Jeg tror, de lukker grænsen«, sagde hun. Jeg tror ikke, hun havde nogen særlig insiderinformation, men folk i Danmark talte om det.

Grænselukningen var ikke længere en joke. Nu var det reelt et spørgsmål om, hvorvidt Kamiel og alle andre uden dansk pas kunne nå over grænsen til Danmark, inden den lukkede.

- Jeg tænkte, at hvis de lukker grænsen, så bliver det nok med det samme. Så jeg troede egentlig, at jeg nok allerede var for sent på den. Jeg prøvede at komme igennem Tyskland så hurtigt, jeg kunne og inden pressemødet, som vist var klokken 19. Men det ville jeg selvfølgelig aldrig have nået, for jeg ankom først ved færgen omkring 22.30.

Kærlighed vejede tungest

Men hvad tænker man så, når man kører på tyske Autobahn og ikke helt ved, hvorfor der er så stor forskel reaktionen i Danmark og Belgien?

- Jeg tænkte, at vi ikke vidste, hvor epicentret ville være. Det var lidt mærkeligt bare at køre og ikke vide, om det ville være værre eller bedre i Danmark. Det føles bare mærkeligt at tage den beslutning. Og særligt når man tænker på, at man skal være der i et stykke tid, uanset hvad der sker.

- Så det var stressende at køre gennem hele Tyskland, hvor jeg ikke vidste, om jeg ville nå at komme over grænsen til Danmark. Og hvis ikke, så ville jeg skulle køre hele vejen tilbage til Bruxelles. Og for at være helt ærligt, så tror jeg ikke min bil ikke er lavet til at køre lange distancer, griner han.

Roen sænkede sig i den lille røde Ford, da Signe ringede og fortalte, at Mette Frederiksen havde erklæret, at grænsen først lukkede lørdag klokken 12. Altså dagen efter. Så det efterlod Kamiel god tid til at nå ind i Danmark.

Glæd dig til næste og sidste afsnit, hvor Kamiel taler med en overrasket grænsevagt og lander på Svinø...


(Signe og Kamiel har ønsket kun at blive omtalt ved deres fornavne. Redaktionen kender deres fulde navne.)Har debatten om sexisme taget overhånd?