24. oktober 2021
Demens er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Demens er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark.
Foto: 1STunningART - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold din hjerne sund og forebyg demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold din hjerne sund og forebyg demens
Opdateret 12. oktober 2021 kl. 11:58
Lev sundt - 12. oktober 2021 kl. 10:26
Af Søren Arildsen

Vidste du, at du har mulighed for at forebygge demens? En række forskningsresultater viser, at en ud af tre personer kan forebygge demens, hvis man ændrer sin livsstil.

Det skriver Alzheimerforeningen, som har lavet en ny test, hvorigennem du har mulighed for at finde ud af, hvor lige netop du skal sætte ind for at holde din hjerne sund og mindske din risiko for at udvikle demens.

I testen bliver du spurgt ind til en række oplysninger og vaner, og ud fra dine svar får du lavet en personlig risikoprofil, der fortæller dig, hvor du allerede gør det godt, og hvor du kan sætte ind og forbedre din hjernesundhed.

Hvis du har områder med plads til forbedring, vil du blive tilbudt et gratis forløb, hvor du de efterfølgende to uger modtager gode tips og inspiration til, hvad du konkret kan gøre for at nedsætte din risiko for demens.

Du finder testen her:
https://www.hjernesundtesten.dk/

En ud af tre kan forebygge demens ved at vælge en sund livsstil. Foto: Max/primipil - stock.adobe.com

Fakta:

Demens er blandt de mest alvorlige og ødelæggende sygdomme i vores samfund. Faktisk er demens den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark.
Men ved at foretag livstilsændringer, som indbefatter kost, motion, rygning og alkohol og hjerneaktivitet, kan mange holde sygdommen fra døren.I denne grafik får du viden om, hvad demens er, og bliver klogere på, hvordan den mest udbredte demenssygdom, Alzheimers sygdom, påvirker hjernen.

Kilde: Alzheimerforeningen
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?