26. juni 2019
Svampe, pastinak, persillerod og svampe er lige nu gode grøntsager at putte i maden.
Svampe, pastinak, persillerod og svampe er lige nu gode grøntsager at putte i maden.
Foto: sæson.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disse grøntsager skal du spise nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse grøntsager skal du spise nu
Lev sundt - 17. februar 2019 kl. 11:21
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinteren er over os, og det betyder, at du har mulighed for at putte lidt anderledes grøntsager i indkøbskurven.

Nogle af de grøntsager, der er oplagt at spise netop nu er grøntsager som svampe, pastinakker/persillerødder og jordskokker. Det anbefaler kampagnen Sæson, der er finansieret af Dansk Gartneri og EU og har til formål at få os danskere til at spise mere frugt og grønt.

Snig svampe ind i mellemmåltidet

Bøgehatte, kejserhatte, portobello og champignon er der masser af i februar. Svampe er nemlig én af de afgrøder, man kan få hele året, da de vokser indendørs og derfor ikke er afhængige af vejret.

En nem måde at få én mere om dagen er ved at snige svampe ind i mellemmåltider.

Rist et par gode skiver groft brød. Skær en god håndfuld svampe i mindre stykker og rist dem i lidt smør eller olivenolie til de er gyldne. Krydr med salt og peber og anret dem på brødet. Drys med revet parmesan og hakket persille.

Tip: Gitte Heidi Rasmussen

MELLEMMTID-SVAMPETOAST

Foto: Betina Hastoft/Sæson.dk


Vidste du det om de knudrede jordskokker?

De knudrede jordskokker kan være lidt af en udfordring i køkkenet, da de kan være svære at få rene, men fortvivl ej. De små knolde har en vidunderlig nøddeagtig smag, der giver et helt særligt pift til dine retter.

• Jordskokken er i familie med solsikken. Ja, blomsten.

• Jordskokker indeholder langt mindre stivelse end kartofler. Det gør dem til et godt alternativ, hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne.

• Når jordskokker er skrællet, bliver de hurtigt brune - men det kan man undgå ved at dryppe lidt citronsaft over.


Pastinak eller persillerod?

De to rødder ligner hinanden til forveksling. Men det er muligt at kende forskel på de to rødder med huskereglen 'Pastinakken skal ned med nakken'. Pastinakken har desuden en dyb rand i toppen, som persilleroden ikke har...

• Persilleroden er mere fast og har en anderledes smag end den sødere pastinak.

• Pastinakker har en sød, mild og nøddeagtig smag af selleri.

• Persillerod bliver sprød og knasende, når den tilberedes.

• Pastinakker får en sej midte, hvis de er for store. Derfor hellere to små end en stor.

Kilde:
https://saeson-web.dk/