5. december 2020
Arkivfoto: Agnete Vistar
Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Whistleblowerordning på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Whistleblowerordning på vej
Lejre - 18. november 2020 kl. 09:13
Af Agnete Vistar

En anonym kanal er nu på vej i Lejre Kommune, en såkaldt whistleblowerordning, hvor grimme sager om strafbare forhold, omsorgssvigt, bestikkelse og meget mere fra skidtkassen kan refereres til borgerrådgiveren og derfra videre derfra til politikerne i økonomiudvalget.

I august blev det vedtaget som en principbeslutning, at Lejre Kommune skal have en whistleblowerordning. Og onsdag aften skal økonomiudvalget se på en sag om den kommende ordning, som bliver endelig besluttet i næste uge i kommunalbestyrelsen.

Efter planen skal ordningen sikre, at whistlebloweren undgår repressalier og forbliver anonym. Oplysninger om ulovligheder, alvorlige fejl og forsømmelser går gennem borgerrådgiveren, som jo er uafhængig af kommunens forvaltninger.

Principbeslutningen har været til høring i medarbejder-organisationerne rundt om i kommunen. Fire af fem høringssvar giver udtryk for opbakning til ordningen. Men det fremhæves også, at ordningen ikke skal erstatte en åben og konstruktiv dialog mellem ansatte, tillidsfolk og ledelsen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk