20. juni 2019
Else Jessen og Lisbeth Pontoppidan, begge tidligere lærere, i færd med at forberede trenden til vævning. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Else Jessen og Lisbeth Pontoppidan, begge tidligere lærere, i færd med at forberede trenden til vævning. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vævning kræver også matematisk kunnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vævning kræver også matematisk kunnen
Lejre - 03. oktober 2018 kl. 10:43
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirsten Oppfeldts vævestue ved Særløse er et tilløbsstykke. Lige nu rummer kurserne 42 kursister, skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Vævning er ved at få en stor renæssance i Danmark i takt med, at de gamle håndværk nyder fremme igen. Som én af deltagerne på kurserne, Lisbeth Pontoppidan fra Lejre siger:

- Jeg føler jeg er kommet i himmerig! Det her er fantastisk, jeg oplever, jeg går ind i en tidslomme, når jeg kommer på kurset.

Her i laden, som Torben Oppfeldt har bygget af træ fra parrets egen grund, står 43 væve i en række lokaler. Hver kursist får sin egen væv - man kan jo ikke bare pille forgængerens halvfærdige værk af - og stemningen er overmåde hyggelig, mens Kirsten Oppfeldt og hendes dygtige datter Stine går rundt og rådgiver de mange kursister ved vævene.

Der er dog relativt stille, for så meget snak bliver det heller ikke til. Vævning er nemlig en meget kompliceret udfordring, som faktisk kræver en matematisk hjerne og stor koncentration, mens der væves plaider, viskestykker, håndklæder, tasker, puder, silketørklæder og meget mere. Dette håndværk er en hel videnskab. Vævning kræver koncentration og talbehandling.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk