22. september 2020
Udgifterne i Lejre Kommune til sager fra udrejsecenter Avnstrup stiger. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Udgifterne i Lejre Kommune til sager fra udrejsecenter Avnstrup stiger. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udrejsecenter accelererer i udgifter for kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udrejsecenter accelererer i udgifter for kommune
Lejre - 15. september 2020 kl. 11:29
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune begynder for alvor at kunne mærke de økonomiske konsekvenser af, at Center Avnstrup ligger i kommunen. Det sker, når der skal sættes foranstaltninger i værk for familier på Avnstrup.

De sidste seks år - fra 2014 og frem til august i år - har Lejre Kommune anbragt ni børn, hvor Udlændingestyrelsen efterfølgende tildeler barnet - og i flere tilfælde også forældre-myndighedsindehaver - midlertidig opholdstilladelse. Forudsætningen for opholdstilladelsen er, at barnet fortsat er anbragt.

Og når barnet får opholdstilladelse, overgår udgiften til foranstaltningerne for barnet til Lejre Kommune. Og det er en uforudset udgift. Udgiften til denne målgruppe af børn på Avnstrup er steget med 62 procent fra 2017 til i år.

Udgiften over den sidste fire-årige periode beløber sig til 24,3 millioner kroner. Ydermere ét barn har fået opholdstilladelse fra den 1. oktober 2020, hvorefter Lejre Kommune skal overtage udgiften til foranstaltninger.

Center Avnstrup er omdefineret fra at være hjemrejsecenter til at blive udrejsecenter - dvs. center for mennesker, der har fået afslag på asyl, men ikke vil rejse hjem. En stor gruppe Sjælsmark familier er nu flyttet hertil henover sommeren.

I august er antallet af sager steget fra 14 til 23 sager. Forbruget af penge til sagsbehandlere er steget i takt med antallet af sager.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk