25. oktober 2021
Tadre Mølle er nu kåret som Danmarks næstsmukkeste. Ikke ringe for den velfungerende mølle, og en cadeau til de mange frivillige, der arbejder for møllen.
Tadre Mølle er nu kåret som Danmarks næstsmukkeste. Ikke ringe for den velfungerende mølle, og en cadeau til de mange frivillige, der arbejder for møllen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tadre Mølle blev Danmarks næstsmukkeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tadre Mølle blev Danmarks næstsmukkeste
Lejre - 25. november 2019 kl. 08:34
Af Agnete Vistar

Tadre Mølle tabte i slutspurten den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks smukkeste vandmølle. Børkop Mølle er kåret som den smukkeste, med Tadre Mølle på 2. pladsen, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: 2. plads: Vi er glade og stolte over møllen

Det er organisationen Historiske Huse, der har udskrevet konkurrencen. Børkop Mølle får 19 procent af stemmerne, mens Tadre Mølle følger kort efter med 17 procent af stemmerne. Blåbæk Mølle kommer på 3. pladsen med 13 procent af stemmerne.

Tadre Mølle førte ellers længe konkurrencen, som afholdes for at sætte fokus på de sidste fungerende vandmøller, der er tilbage i landet, og de udfordringer de står over for - f.eks. på grund af manglende vand.

17 vandmøller i Danmark var udvalgt til konkurrencen, og alle har haft mulighed for at stemme på sin favoritvandmølle. Historiske Huse lukkede for indblik i stillingen den 21. november. Herefter blev det offentliggjort mandag morgen, hvem vinderen er.

Konkurrencen er støttet af Realdania og Brebølfonden.

- En konkurrence skal jo udpege én vinder, selv om alle 17 vandmøller har gjort sig fortjent til hæder. Det er fantastisk, at der er ejere og frivillige, der kæmper for, at vi har fungerende møller, som kan fortælle den enestående historie om vores brug af vandkraft gennem 1.000 år, siger Birthe Iuel, præsident for Historiske Huse og fortsætter:

- Vi håber, at befolkningen i højere grad får øjnene op for de smukke møller, der ligger strøet ud over hele landet. Selvom der kun er én, der ifølge vores afstemning er den smukkeste, så er der heldigvis stadig nok møller, til at de fleste kan finde en vandmølle i nærområdet, understreger Birthe Iuel.

arrow Tadre Mølle tog andenpladsen
25. november 2019 kl. 15:16 Opdateret: kl. 10:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk