6. marts 2021
Ole Theill Knudsen har 23 hektar, der omfatter campingplads, søer og den grønne, løvfældende skov, hvor skovbørne-gruppen skal være - hvis det kan lade sig gøre. Arkivfoto:  Agnete Vistar
Ole Theill Knudsen har 23 hektar, der omfatter campingplads, søer og den grønne, løvfældende skov, hvor skovbørne-gruppen skal være - hvis det kan lade sig gøre. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovbørnehave en super ide - men der er en hurdle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbørnehave en super ide - men der er en hurdle
Lejre - 26. januar 2021 kl. 08:33
Af Agnete Vistar

Alle synes, det er en god ide - forældrene, børnehuset Møllehavegaard, politikerne og indehaveren af et skovstykke ved Gundested Camping i Hvalsø, Ole Theill Knudsen.

Nemlig at oprette en skovbørnegruppe der i skoven, med tilknytning til Møllebjerghave. Men det viser sig at være meget sværere end oprindelig tænkt.

- En skovbørnehave der som en udegruppe på 30 børn synes vi alle er sådan en god ide, og den er stadig i spil. Problemet er, at der er tale om en fredskov, og så er der rigtig meget, der ikke kan lade sig gøre, selv om alle synes, at perspektiverne er fantastiske for en skovbørne-gruppe i tilknytning til Møllebjerghave, siger formanden for Udvalg for Børn & Ungdom, Thomas Bisgaard (R).

- Der findes en stribe regler, herunder for bygninger. Hvis der skal være aktiviteter, bliver reglerne pludselig en bremseklods. Uanset om der er tale om interimistiske fysiske bygninger. En skovbørnegruppe skal have adgang til vand og strøm; de skal kunne vaske hænder og komme på toilettet, forklarer han.

- Og det er der nogen, der siger ikke kan lade sig gøre i en fredskov. Administrationen i kommunen er i gang med at undersøge, hvad der vil kunne lade sig gøre. Jeg skal være én af de første til at beklage, at det ikke umiddelbart kan lade sig gøre. Men vi har ikke opgivet, understreger Thomas Bisgaard.

- Vi har et højt børnetal og har behov for flere pasningspladser, tilføjer han.

SN-Brød: Ole Theill Knudsen, der har fået ideen til skovbørnegruppen, fortæller, at skovarealet er løvskov. Skovbørnegruppen skal i givet fald holde til nordpå i skoven, tæt ved skellet til marken.

Her vil der hurtigt kunne opbygges en pavillon og opstilles en festival-toiletvogn, så børnene snart kan komme ud og boltre sig i skovområdet.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk