22. februar 2019
Nu får Osted-borgerne endelig en ordentlig belægning på Kirkestien mellem Alfarvejen og Byvejen. Det projekt har været ønsket i flere årtier. Lejre Kommunes materiale
Nu får Osted-borgerne endelig en ordentlig belægning på Kirkestien mellem Alfarvejen og Byvejen. Det projekt har været ønsket i flere årtier. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikkerhed: Planer klar for de bløde trafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikkerhed: Planer klar for de bløde trafikanter
Lejre - 23. januar 2019 kl. 11:17
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

14 projekter skal øge sikkerheden for de bløde trafikanter i Lejre, og konkrete planer ligger klar for de fem af dem, skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Nu sker det endelig. Efter mange års gentagne fremsatte ønsker om at få opgraderet kirkestien i Osted - en kongstanke, som ofte er fremført af Flemming Damgaard Larsen (V) - er det nu besluttet, at der anlægges en to meter bred asfalteret sti på strækningen mellem Byvejen og Alfarvejen.

Projektet er ét af de i alt 14 projekter til fordel for de bløde trafikanter og til afhjælpning af trafikproblemer i det hele taget, som politikerne i teknik- og miljøudvalget tidligere på måneden besluttede at give grønt lys til at blive sat i værk.

3,6 mio. kroner blev så frigivet til formålet tirsdag aften i kommunalbestyrelsen. Desuden vil kommunen senere sætte 2 mio. yderligere af til at få undersøgt et projekt omkring busterminalen i Kirke Hyllinge; planen for projektet skulle ligge klar en gang her i foråret.

Af de 14 projekter, som teknik- og miljøudvalget har nikket til, ligger der konkrete planer klar for fem projekter, som skal føres ud i livet i år. Udover kirkestien i Osted skal en sti fra det efterhånden stort udbyggede boligområde Vestervang i det sydøstlige Kirke Hyllinge forlænges fra Grimsager til Bygaden i Kirke Hyllinge.

Det koster 700.000 kroner. Det samme beløb sættes af til trafiksanering af Ravnshøjvej i Kornerup, hvor det har vist sig, at det klassiske 2 minus 2 afmærknings-system på vejen ikke kan lade sig gøre. Et andet projekt er gjort klar, som skal skabe bedre sikkerhed i landsbyen.

200.000 kroner sættes af til belysning med pullerter på den sydlige del af stien langs Lavringe Å. Og 200.000 kroner frigives til et fodgængersignal på Åsvejen syd for Hvalsø Station.

Ud over de geografisk konkrete projekter sætter Lejre Kommune nu en halv million kroner af til kampagner, trafiktællinger, inspektioner og bygherrerådgivning. Og en trafikanalyse i Lejre får 300.000 kroner bundet i halen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk