19. september 2020
Erik og Inge Olsen foran en særlig art af georginer, der er åbne, så bierne kan komme til dem. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Erik og Inge Olsen foran en særlig art af georginer, der er åbne, så bierne kan komme til dem. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne fra unik have: Et paradis for sommerfugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne fra unik have: Et paradis for sommerfugle
Lejre - 08. august 2020 kl. 12:12
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inge og Erik Olsen, der er formand for DN Lejre, har gennem mange år skabt et paradis af en have, hvor natur, nyttehave og prydplanter veksler i et unikt farveflor. Det skriver DAGBLADET Roskilde om lørdag.

- Jeg har observeret otte forskellige slags humlebier og 10-12 forskellige arter af sommerfugle. Samt cirka 40 fuglearter. Og så regner jeg ikke glenten og andre rovfugle med, der flyver hen over haven.

Erik Olsen smiler, og det har han og hustruen Inge god grund til. Den unikke have er et lille paradis for insekter, sommerfugle og - dem selv. For ikke at tale om alle de gæster, der gennem de sidste otte år er kommet til Åben Have her via Lejre Havenetværk.

Der bruges ikke et mikrogram sprøjtemiddel her. Haven er unik; på én gang vild og komponeret, og fantastisk afvekslende. Her dyrkes grøntsager sammen med prydplanter. Så haven er både en nyttehave og en prydhave. Mange planter er selvsåede - ser de smukke ud, får de lov at blive stående, eller flyttes.

Erik Olsen er kendt lokalt som formand for Danmarks Naturfredningsforening i Lejre. Både han og Inge er aktive i mange sammenhænge. Parret har lige været ude i Bidstrupskovene og ordne redekasser til den sjældne syvsover, hasselmusen. Erik sidder i bestyrelsen for Tadre Mølle, og Inge er med i Lejre Havenetværk og aktiv ved Gl. Kongsgaard i Gl. Lejre.

For dem hænger passionen for naturen og dens skabninger - også bier, sommerfugle og andre insekter - sammen med såvel havedyrkningen som deres mange engagementer.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk