15. december 2018
Rød hestehov vokser massivt langs åerne ved Gl. Lejre. Nye hegn skal lede kvæg og heste hen mod den invasive art. Foto: Thomas Vestergaard-Nielsen
Rød hestehov vokser massivt langs åerne ved Gl. Lejre. Nye hegn skal lede kvæg og heste hen mod den invasive art. Foto: Thomas Vestergaard-Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rød hestehov skal ædes af dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rød hestehov skal ædes af dyr
Lejre - 15. april 2018 kl. 08:39
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I området omkring Gl. Lejre fjernes der nu gamle hegn fjernes, og nye hegn bankes op. De nye indhegninger skal guide køer og heste hen, hvor problemerne med invasive arter er størst - nemlig langs Ledreborg Å, Kornerup Å og Lejre Å, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Her er der flere områder uden græsning, og det betyder, at der i bælter langs åerne vokser enorme mængder af den uønskede art, rød hestehov. Som andre invasive arter anses rød hestehov ikke som en art, der hører hjemme i den danske natur.

Rød hestehov, som oprindelig stammer fra Syd- og Mellemeuropa, blev dyrket i Danmark i middelalderen og brugt som lægeplante mod pestbylder og sår. Men i dag er planten bedst kendt som et landskabsukrudt, der kan blive meget dominerende og fortrænge andre planter.

For at sikre en høj artsrigdom og for at bevare det smukke landskab omkring åerne, ønsker Nationalpark Skjoldungernes Land derfor at bekæmpe rød hestehov. Nationalpark Skjoldungernes Land får en håndsrækning fra HOFOR, som er jordejere, samt fra de lokale forpagtere, der gerne lader deres dyr æde og trampe sig igennem bæltet af rød hestehov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk