17. oktober 2019
Philippe Bourbon Parme, mangeårig leder af reenactmentgruppen Prindsens Hverving, der er uløseligt forbundet med Sagnlandet Lejre, leder slagets gang. PR-foto.
Philippe Bourbon Parme, mangeårig leder af reenactmentgruppen Prindsens Hverving, der er uløseligt forbundet med Sagnlandet Lejre, leder slagets gang. PR-foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prindsens Hverving i dramatisk kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prindsens Hverving i dramatisk kamp
Lejre - 08. juni 2019 kl. 12:01
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagnlandet Lejre er kendt for sine autentiske og unikke rekonstruktioner fra fortiden, men hvad er huse, både og landskab uden mennesker til at vise, hvordan livet egentlig tog sig ud for mange tusinde af år siden? Heldigvis kalder Danmarks ældste jernalder-reenactment gruppe, Prindsens Hverving, Sagnlandet for hjem.

Foreningen Prindsens Hverving blev etableret i 70'erne, og hvert år har de siden på udvalgte dage deltaget i formidling af denne spændende periode i Sagnlandet Lejres smukke omgivelser. I Pinseweekenden vender de atter tilbage og det går ikke stille for sig:

- Prindsens Hverving kan skabe magi og få alle til at føle historiens vingesus, når de sætter farver, lyde og lugte til de historiske kendsgerninger. Det gør de hver dag i Pinsen med underholdende forestillinger, som publikum inviteres ind i. Bagefter er der fremvisning af deres dragter, redskaber og våben og tilslut kan publikum selv få lov at føle og fornemme genstandene. Men deres styrke er at de alene med deres tilstedeværelse får jernalderlandsbyen til at summe af liv, fortæller formidlingsansvarlig i Sagnlandet, Lasse Stockholm Nielsen.

Prindsens Hverving består i dag af ca. 50 mennesker, der har som hobby at dykke helt ned i jernalderen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk