16. december 2018
Carl Holstein-Ledreborg, den sidste lensgreve og verdens ældste lensgreve, derhjemme i boligen på Smedegården i Lejre. Bagved ses nogle af billederne af hans børn, malet af hans hustru Ann. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Carl Holstein-Ledreborg, den sidste lensgreve og verdens ældste lensgreve, derhjemme i boligen på Smedegården i Lejre. Bagved ses nogle af billederne af hans børn, malet af hans hustru Ann. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog: Glimt fra den sidste lensgreves liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog: Glimt fra den sidste lensgreves liv
Lejre - 17. februar 2018 kl. 09:02
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vidste De, at den sidste lensgreve fra slægten Holstein-Ledreborg er 91 år og lever her i Lejre? Carl Holstein-Ledreborg bor på Smedegården efter et langt og omskifteligt liv med mange glæder, kærlighed og også store sorger.

I dag er Carl Holstein-Ledreborg enkemand og nu også hovedperson i en bog, skrevet af norske Lisbeth Chumak. Bogen er baseret på en lang række interviews, både fra personlige møder og over Skype, og den er rigt illustreret med Lisbeth Chumaks egne fotos og billeder fra det private billedarkiv, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Bogen blev udgivet på norsk for en måned siden og er nu oversat til dansk af Carl Holstein-Ledreborgs datter Anne Balleby, som også bor på Lejre-egnen. Hendes mand Bjarne Balleby har layoutet bogen, der giver et spændende indblik i et liv, som både har været priviligeret og nogle gange på kanten.

Carl Holstein-Ledreborg er lillebror til afdøde Knud Holstein-Ledreborg, far til den nuværende godsejer på Ledreborg, Silvia Munro. Han husker meget fra sin barndoms opvækst på Ledreborg. Først i forvalterboligen, hvor en frygtelig tragedie udspillede sig, og som han aldrig har kunnet lægge bag sig. Hans lillebror på to år faldt ud af et vindue og blev dræbt.

Læs DAGBLADET Roskildes interview med den sidste lensgreve lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk