5. august 2021
Rotterne bliver flere og flere - det er en landsdækkende tendens. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Rotterne bliver flere og flere - det er en landsdækkende tendens. Arkivfoto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu går jagten på rotterne ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu går jagten på rotterne ind
Lejre - 16. juli 2021 kl. 19:31
Af Agnete Vistar

Der vil altid være rotter. Spørgsmålet er bare hvor mange.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Lejre har nu vedtaget en revideret plan til bekæmpelse af rotter rundt om i kommunen. Den minder meget om handlingsplanen fra 2018, som blev baggrund for den nuværende kontrakt med firmaet Nomus. Dette gav et løft i bekæmpelse af de nøgenhalede bæster.

Ifølge forvaltningen i Lejre kommune har Lejre Kommune nu en meget effektiv rottebekæmpelse, og det skulle jo gerne fortsætte. For antallet af anmeldelser om rotter er steget voldsomt i 2020 i Lejre efter en vis stagnering i de tidligere par år, hvor antallet af anmeldelser lå på omkring 1500.

Over 2000 anmeldelser blev det til sidste år. I 2011 var der kun 600 anmeldelser. I øvrigt er den store stigning ikke et særligt Lejrefænomen - tendensen er landsdækkende.

I handleplanen er der især fokus på bekæmpelse og forebyggelse på særlige arealer, hvor rotteplagen hersker: Fugleøerne i Roskilde Fjord; vildtfodringspladser; havnearealer og Torkilstrup genbrugsplads.

Lejre Kommune startede i januar 2020 med at lave kampagne for bekæmpelse af rotterne på vildtfodringspladser. Derer anslået 3.500 vildtfodringspladser i Lejre, så opgaven er ikke lille. Der skal fortsat fokus på at rådgive og orientere om de forhold, som kan tiltrække rotter de steder; det sker nemlig ved forkert fodring af vildtet.

I det hele taget er der mange passager i handleplanen om rådgivning og dialog. For eksempel om dyre- og hønsehold uden rotter; fuglefodring uden rotter; hvordan man rottesikrer sin bolig; generel renholdelse; korrekt kompostering; hvorfor man skal fjerne havens nedfaldsfrugter; vinterklargøring af nytte- og havehuset og vedligeholdelse af egne kloakker og rottespærrer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk