17. oktober 2019
Travtræner Steen Juul fra Osted vandt søndag Jydsk 4-årings Grand Prix . Foto: Ole Hindby
gallery icon

Se billedserie

Travtræner Steen Juul fra Osted vandt søndag Jydsk 4-årings Grand Prix . Foto: Ole Hindby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mr. Grand Prix slog til igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mr. Grand Prix slog til igen
Lejre - 09. juli 2019 kl. 11:46
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke for ingenting, at den 68-årige Steen Juul fra Osted bliver kaldt Mr. Grand Prix. Søndag eftermiddag vandt han for niende gang i karrieren Jydsk 4-årings Grand Prix - også kendt som det jyske travderby. En helt utrolig præstation, som formentlig aldrig bliver slået.

Daytona var efter en forrygende præstation i kvalifikationsløbet favorit til at hente førstepræmien på 330.000 kroner. Og selv om favoritspillerne kom lidt på pinebænken fra start, skulle det vise sig, at de havde set helt rigtigt.

Steen Juul var opsat på at komme til føring, så snart startbilen slap feltet til det 2.360 meter lange opgør. Det samme var dog nevøen Morten Juul, der sad bag storoutsideren Dickson Shadow. I første omgang lykkedes Morten Juul med den mission, men efter små 500 meter sad Daytona i føring.

Først rundt i opløbssvinget begyndte konkurrenterne at røre på sig bagfra, men i det samme udnyttede Steen Juul lidt uro i feltet til at stikke et par hestelængder væk. Daytona lod sig siden aldrig indhente, og Steen Juuls historiske triumf var en kendsgerning.

- Jeg kunne se, at udvendigt liggende Dream Kåsgård havde problemer rundt sidste sving. Da stak jeg og fik et par længder på den. Siden forsøgte jeg at holde liv i hesten, så godt jeg kunne op mod mål. De kom ude i banen til slut, og det svarede Daytona ikke rigtigt på, men han trak på mine animeringer, og heldigvis klarede vi det, sagde Steen Juul i det efterfølgende sejrsinterview.

Med sejren i Jydsk 4-åring Grand Prix fremstår Daytona og Steen Juul som favoritter til sejren Dansk Trav Derby 2019, der afvikles søndag den 25. august på Charlottenlund Travbane.

Den 68-årige Steen Juul er den mest vindende danske travtræner gennem tiden, heriblandt har han otte derbysejre og mere end 7500 samlede sejre og over 100 millioner i præmiepenge på CV'et.

Steen Juul har sit domicil og sit træningscenter nær Osted.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk