2. juni 2020
Et glimt fra bordene på Herthadalen under Mindernes Dag, hvor der var stort rykind af folk,der har været gæster her gennem mange år. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Et glimt fra bordene på Herthadalen under Mindernes Dag, hvor der var stort rykind af folk,der har været gæster her gennem mange år. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minder fra mange år får liv på Herthadalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minder fra mange år får liv på Herthadalen
Lejre - 10. april 2018 kl. 09:27
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var forrygende rykind til Restaurant Herthadalens »Mindernes Dag« søndag, hvor gæster fra mange årtier kom med deres historier, postkort, fotos, avisudklip og andre minder fra besøg på restauranten, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Det blev en festlig eftermiddag, hvor der blev snakket og udvekslet mange minder fra Herthadalens lange og dybe historie. Det er restauratør Mikkel Jerger og direktør på restauranten, Stefan Hedegaard, der har et ambitiøst projekt i gang: De planlægger at lave en særlig bog, som skal fortælle etablissementets historie.

De har allerede samlet en del postkort og billeder sammen fra årene. Minder om skønne bådture på Knapsøen, Porsche træf, den meget populære keglebane (der lå hvor nu de store bænke står ved søen), festmiddage, folkeforsamlinger, skovture, grundlovsstævner i Herthadalen i skoven, som huset har navn efter, og meget mere.

- Det har taget om sig, og lokalsamfundet har været meget aktivt. Vi har fået meget hos Hvalsø Lokalarkiv og fra museumsforeningen. Der findes også en masse i godsarkivet på Ledreborg. Alt det skal samles, så det ikke går tabt, forklarer Stefan Hedegaard til DAGBLADET Roskilde.

Han fortæller, at det har været fantastisk at høre om alle folks historier fra tidligere tider. Og ikke mindst opleve den store opbakning fra lokale til ideen om en bog, der i øvrig efter planen ligger klar allerede i slutningen af 2018. Ja det er væltet ind med minder og historier, også fra den tid, da restauranten hed Schweizerhuset.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk